Problem jest taki gdy wbijam jedynkę na wł. silniku wchodzi lekko. A gdy samochód jest w ruchu np. chce zrobić redukcje z dwójki na jedynkę to trzeba bardzo się wysilić żeby go wbić. Reszta jest ok. Olej wymieniłem w skrzyni. Sprzęgło jest w dobrym stanie jeszcze.Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Problem z biegiem (1) Czy to normalne???
Mam problem z wbijaniem biegów (jedynka)
Problem jest taki gdy wbijam jedynkę na wł. silniku wchodzi lekko. A gdy samochód jest w ruchu np. chce zrobić redukcje z dwójki na jedynkę to trzeba bardzo się wysilić żeby go wbić. Reszta jest ok. Olej wymieniłem w skrzyni. Sprzęgło jest w dobrym stanie jeszcze.
Problem jest taki gdy wbijam jedynkę na wł. silniku wchodzi lekko. A gdy samochód jest w ruchu np. chce zrobić redukcje z dwójki na jedynkę to trzeba bardzo się wysilić żeby go wbić. Reszta jest ok. Olej wymieniłem w skrzyni. Sprzęgło jest w dobrym stanie jeszcze.- golf3kg
- Czytacz
Się ciesz że, Ci jedynka w ruchu nie chce wejść. Bieg nr 1 jest do ruszania ewentualnie tam sobie podjechać jakiś kawałek możesz. A sprawa tkwi w tym że, jedynka nie jest biegiem aż w takim stopniu zsynchronizowanym żeby na nią redukować w czasie jazdy. I choć byś chciał to nie będzie ci nigdy tak płynnie wchodzić z 2 czy też każdego innego biegu jeśli będziesz w ruchu. Problem by był dopiero wtedy gdyby jedynka nie wchodziła na postoju przy ruszaniu. Tak jest wszystko ok.
Ostatnio edytowano 23 mar 2011, o 23:28 przez vwkarfso, łącznie edytowano 1 raz
-

vwkarfso - Czytacz
1 ma synchronizator.... to nie maluch.
Pytanie o jaki ruch chodzi. Bo jak ktos wbija 1 bieg przy 10km/h w zwyz to zycze powodzenia
Pytanie o jaki ruch chodzi. Bo jak ktos wbija 1 bieg przy 10km/h w zwyz to zycze powodzenia

VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
- Bradley
- Fanatyk
w dieslu moźe to glupota ale przy benzynce i niskich obrotach lepsze niż oranie 2ką i wysokie obroty i jeb sprzęgło i jedziemy. Tylko gdzieś po drodze nam dynamika uciekła;)Bradley napisał(a):1 ma synchronizator.... to nie maluch.
-

gello1 - Gaduła
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów