Problem z biegami

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

Postprzez raf.sie » 31 sie 2009, o 15:15

panowie gdzie to jak to to ASO?? :wstyd: :wstyd: ile może kosztować ta cała przekładnia i linki??
co za ......... naród
raf.sie
Badacz tematu
 
Posty: 259
Dołączył(a): 2 mar 2008, o 14:10
Lokalizacja: somewhere

 

Postprzez SotoM » 31 sie 2009, o 23:18

raf.sie, jeśli chcesz to zrobic u siebie a masz TDI to zapomnij. nie martw sie tym bo u ciebie jest sprzegło zasilane hydraulicznie nie mechanicznie...
Mój były SotoMoVWóz

Powered by diesel inside -by Leopard
Avatar użytkownika
SotoM
Members
 
Posty: 4053
Dołączył(a): 22 lip 2007, o 12:45
Lokalizacja: Szczecin
Rocznik: 2007
Silnik: BRD
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez raf.sie » 1 wrz 2009, o 08:45

raf.sie, jeśli chcesz to zrobic u siebie a masz TDI to zapomnij. nie martw sie tym bo u ciebie jest sprzegło zasilane hydraulicznie nie mechanicznie...


????nie rozumiem. ja chcę wymienic linki od biegow i ten wybierak przy skrzyni bo tragedia z tymi biegami. patrze w tym katalogu intercars i tam nic takiego nie ma. gdzie to szukać?? ile to może kosztować??
co za ......... naród
raf.sie
Badacz tematu
 
Posty: 259
Dołączył(a): 2 mar 2008, o 14:10
Lokalizacja: somewhere

Postprzez SotoM » 1 wrz 2009, o 13:15

linki sterowania biegami sa nie dosepne. tylko ASO. juz też przerabiałem ten temat u sibie. miałem problem z biegami i lekarstwem okazał sie olej. wymieniłem olej w sk.biegów na oryginał ale za dlugo nie pojeździłem. problemy wróciły. wymieniłem olej ponownie ale juz na gęstrzy czyli castrol EP 80 ze specyfikacją GL4 jaka jest wymagana. od 2 czy 3ech miesięcy biegi pracuja jak by auto z fabryki wyjechało. poprostu bajka. 1L tego oleju 30zł kosztuje - potrzebne 2L.
Mój były SotoMoVWóz

Powered by diesel inside -by Leopard
Avatar użytkownika
SotoM
Members
 
Posty: 4053
Dołączył(a): 22 lip 2007, o 12:45
Lokalizacja: Szczecin
Rocznik: 2007
Silnik: BRD
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez Legionista » 1 wrz 2009, o 15:37

u mnie ciężko wchodziły biegi - musiałem wymienic cały mechaniz
Obrazek
do wymiany mialem poz. 3, 7, 9... i jeszcze coś ale jzu nie pamietam dokaldnie...
I zrobilem przemiane z TDI caly mechanizm i działa super :)
Avatar użytkownika
Legionista
Members
 
Posty: 2202
Dołączył(a): 30 gru 2008, o 15:49
Lokalizacja: SFD

Postprzez SotoM » 3 wrz 2009, o 12:04

Legionista, to co jest na rysunku to są czesci - rozwiazanie sterowania biegami w dizlu ale D i TD .TDI to jest całkiem co innego i tego nie ma tu na rysunku...inne wogole czesci sa...
Mój były SotoMoVWóz

Powered by diesel inside -by Leopard
Avatar użytkownika
SotoM
Members
 
Posty: 4053
Dołączył(a): 22 lip 2007, o 12:45
Lokalizacja: Szczecin
Rocznik: 2007
Silnik: BRD
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez raf.sie » 9 wrz 2009, o 13:04

Legionista napisał(a):raf.sie, A jedyneczka wchodzi ci dobrze zqwsze? z tego co piszesz to może byc linka zmiany biegów zapewne ci sie wyrobiła - koszt takiej linki około 6 zł max, druga sprawa albo tak zwane jabko adama wyrobiło ci sie i masz luz na dżwigni - koszt takiego zestawu naprawczego - 20 max

Pozdrawiam



chyba żart!! byłem w intercars koszt tych dwuch linek to ok 1000zł!!!! nie mówiąc o reszcie!! kazda czesc z tego wybieraka to koszt ok 100zł!!! nie rozumie po co tu pisac takie glupoty i wprowadzac innych w bład!!
co za ......... naród
raf.sie
Badacz tematu
 
Posty: 259
Dołączył(a): 2 mar 2008, o 14:10
Lokalizacja: somewhere

Postprzez SotoM » 9 wrz 2009, o 15:28

raf.sie, a intercars bierze do z ASO VW. bo zamienniki nie wystepują... co wy tak z tymi linkami walczycie. to nie wina linek...
Mój były SotoMoVWóz

Powered by diesel inside -by Leopard
Avatar użytkownika
SotoM
Members
 
Posty: 4053
Dołączył(a): 22 lip 2007, o 12:45
Lokalizacja: Szczecin
Rocznik: 2007
Silnik: BRD
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez raf.sie » 9 wrz 2009, o 19:58

Zrezygnowałem z tej walki.dziś wymieniłem olej i zobaczę co się będzie działo.weszło mi jakieś 1.5l jakoś mało nie wiem czego tak ale zobaczę.a jak to nic nie da to co??
co za ......... naród
raf.sie
Badacz tematu
 
Posty: 259
Dołączył(a): 2 mar 2008, o 14:10
Lokalizacja: somewhere

Postprzez SotoM » 9 wrz 2009, o 22:41

bo reszta oleju została na końcu skrzyni w 5tym biegu. trzeba było auto na prawą stronę przychylic...
raf.sie napisał(a):a jak to nic nie da to co??
toooo bedziemy mysleć dalej...
a jaki olej zalałeś..? 75W czy 80W
Mój były SotoMoVWóz

Powered by diesel inside -by Leopard
Avatar użytkownika
SotoM
Members
 
Posty: 4053
Dołączył(a): 22 lip 2007, o 12:45
Lokalizacja: Szczecin
Rocznik: 2007
Silnik: BRD
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez Legionista » 10 wrz 2009, o 07:54

SotoM napisał(a):to co jest na rysunku to są czesci - rozwiazanie sterowania biegami w dizlu ale D i TD .TDI to jest całkiem co innego i tego nie ma tu na rysunku...inne wogole czesci sa...

tego niewidziałem bo jak mi poszedl mechanizm to włożyłem od tdi do denzyniaka 2.0...
raf.sie napisał(a):nie rozumie po co tu pisac takie glupoty i wprowadzac innych w bład!!

zle zrozumialem chodziło mi o inne linki - a ty tak sie nie unoś bo ci zyłka pierdząca pęknie
Avatar użytkownika
Legionista
Members
 
Posty: 2202
Dołączył(a): 30 gru 2008, o 15:49
Lokalizacja: SFD

Postprzez raf.sie » 10 wrz 2009, o 08:40

SotoM napisał(a):bo reszta oleju została na końcu skrzyni w 5tym biegu. trzeba było auto na prawą stronę przychylic...
raf.sie napisał(a):a jak to nic nie da to co??
toooo bedziemy mysleć dalej...
a jaki olej zalałeś..? 75W czy 80W

podnosiłem samochód na prawo i lewo. wlalem elf 80w gl4

[ Dodano: 2009-09-10, 08:42 ]
Legionista napisał(a):
SotoM napisał(a):to co jest na rysunku to są czesci - rozwiazanie sterowania biegami w dizlu ale D i TD .TDI to jest całkiem co innego i tego nie ma tu na rysunku...inne wogole czesci sa...

tego niewidziałem bo jak mi poszedl mechanizm to włożyłem od tdi do denzyniaka 2.0...
raf.sie napisał(a):nie rozumie po co tu pisac takie glupoty i wprowadzac innych w bład!!

zle zrozumialem chodziło mi o inne linki - a ty tak sie nie unoś bo ci zyłka pierdząca pęknie

to ciekawe jakie inne linki?do gazu?jak ty masz całkiem inaczej zrobione to nie wiem co tam mogłeś założyć ale dobra.no i nie pęknie nie.
co za ......... naród
raf.sie
Badacz tematu
 
Posty: 259
Dołączył(a): 2 mar 2008, o 14:10
Lokalizacja: somewhere

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -



Powrót do Napęd i skrzynia biegów

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron