Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
problem z 2
Witam. Od niedawna posiadam golfika i od poczatku jest problem z 2. Mianowicie na zimnym jeszcze w miare ale 2 musze szybko wrzucac najlepiej bo wtedy nie zgrzyta. Wymienilem wodziki plastikowe tulejki na drazku z jablkiem czy jak to sie nazywa i samo to jablko tez. luzow mniej ale jest jeszcze do wymiany jakas tulejka gumowa wchodzaca w karoserie. Pytanko co moze byc jeszcze przyczyna? Czy ten mechanizm na koncu drazka mozna przesuwac na tym drazku i czy to jest jakas regulacja. Pozdrawiam i dzieki z gory za odpowiedzi.
- aleksanderpiotr
- Berbeć
Kolego jezeli zgrzyta i ciezko wchodzi to pewnie synchronizator sproboj podwojnie wysprzeglic wtedy bedziesz mial pewnosc
-

pawel002626 - Czytacz
Dodam iz 2 przy skrecie w lewy i na dolkach potrawi wyskoczyc....
[ Dodano: 2012-12-27, 01:10 ]
Witam. sprawdzilem i co sie okazalo, startuje z 1 sprzeglo, wybijam na luz i jeszcze raz ponownie sprzeglo i 2 wchodzi jak trzeba.....
[ Dodano: 2012-12-29, 00:48 ]
Gdzie moge kupic taki synchronizator?
[ Dodano: 2012-12-27, 01:10 ]
Witam. sprawdzilem i co sie okazalo, startuje z 1 sprzeglo, wybijam na luz i jeszcze raz ponownie sprzeglo i 2 wchodzi jak trzeba.....
[ Dodano: 2012-12-29, 00:48 ]
Gdzie moge kupic taki synchronizator?
- aleksanderpiotr
- Berbeć
Ja mam ten sam problem tylko ja znów muszę powoli 2 wbijać ale żeby wyskoczyła to mi się jeszcze nie zdarzyło, dzisiaj spróbuje podwójnie wysprzęglić i jeśli dobrze wejdzie to synchronizator do wymiany 

Wszystko o moim golfie --->
Mój samochód ma 160 lat i zaraz mu się urwie zawieszenie ale driftuje nim jak
Mój samochód ma 160 lat i zaraz mu się urwie zawieszenie ale driftuje nim jak

-

Czesio207 - Gaduła
po wymianie tulejek należy jeszcze skorygować ustawienie wybieraków , a jeżeli w skręcie wyskakuje , to może zawieszenie skrzyni szwankować. Nie wspominam już o stanie i jakości oleju w skrzyni 

-

pietrasiak2 - Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów