PROBLEM

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

PROBLEM

Postprzez mariusz4151 » 17 lip 2012, o 00:12

Obrazek


Witam wszystkich. Mam problem. Jechałem wczoraj do domu zaledwie kilometr, wiec przy większej prędksci silnik był jeszcze ciepły. Po drodze wyprzedzałem samochód, biegi 1-2-3 i tak zostało, nie szło nawet włączyć innego biegu, tak jakby się skrzynia zakleszczyła. Teraz mam tylko 3 bieg. Na włączonym sprzęgle odpalam i ruszam, ale nie idzie wbić biegu ani na postoju, ani w czasie jazdy. Co to może być> Dziekuję i pozdrawiam.

7.Wypowiedzi na forum staramy się udzielać używając małych liter, posty z wyrazami zawierającymi same duże litery będą usuwane. CAPS LOCK off
Ostatnio edytowano 18 lip 2012, o 00:04 przez mariusz4151, łącznie edytowano 1 raz
mariusz4151
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 17 lip 2012, o 00:00
Lokalizacja: KWILCZ

PROBLEM

 

Postprzez pietrasiak2 » 17 lip 2012, o 08:42

Sprawdzałeś mechanizmy wybieraków przy skrzyni i lewarku pracują? :-)
Avatar użytkownika
pietrasiak2
Members
 
Posty: 2043
Dołączył(a): 29 gru 2011, o 09:52
Lokalizacja: stryków

Postprzez BartheZz_3 » 17 lip 2012, o 10:27

Mariusz, kojarze Cie :-D widzielismy sie przy biedronce w Kwilczu :-D
CC z daleka dobre wrazenie robi, ale z tylu masz fuche kolorystyczna :-D
Mnie na pewno tez bedziesz pamietac :-D
Nie ten dzial, ale posluchaj pietrasiaka, bo widzac jego posty wiem ze wie co gada :-)
R.I.P Mystic B. [*]
Avatar użytkownika
BartheZz_3
Members
 
Posty: 4317
Dołączył(a): 16 cze 2011, o 10:24
Lokalizacja: PMI
Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez mariusz4151 » 17 lip 2012, o 23:30

no własnie tak pomyliłem działy ale golf troche szpachlu ma to wiem mechanizmy chodza pozdro
mariusz4151
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 17 lip 2012, o 00:00
Lokalizacja: KWILCZ

Postprzez pietrasiak2 » 18 lip 2012, o 08:39

mariusz4151 napisał(a):mechanizmy chodza pozdro

Mechanizmy chodzą , a biegi masz wszystkie? :-) :-) :-)
Avatar użytkownika
pietrasiak2
Members
 
Posty: 2043
Dołączył(a): 29 gru 2011, o 09:52
Lokalizacja: stryków

Postprzez mariusz4151 » 18 lip 2012, o 16:52

biegi były a teraz jak sprawdzic czy sa biegi jak na 3 sie zakleszczyło i nic nie idzie właczyc ;-)
mariusz4151
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 17 lip 2012, o 00:00
Lokalizacja: KWILCZ

Postprzez pietrasiak2 » 18 lip 2012, o 18:14

To rozepnij cięgna przy skrzyni , lub spróbuj ręcznie wybrać luz ruch wybieraka lewo-prawo . Chyba że zablokował się wodzik masz tam kogoś do pomocy? :-)
Avatar użytkownika
pietrasiak2
Members
 
Posty: 2043
Dołączył(a): 29 gru 2011, o 09:52
Lokalizacja: stryków

Postprzez mariusz4151 » 18 lip 2012, o 23:27

jutro bede patrzył z kuzynem próbowałem wybic bieg recznie i tez nie idzie :-)

[ Dodano: 2012-08-02, 00:48 ]
golfik gada juz ponad tydzien spoko podzienkował
:-P :-P :-P :-P :-o :-o :-) :-) ;-) ;-)
mariusz4151
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 17 lip 2012, o 00:00
Lokalizacja: KWILCZ


- - - http://www.swimlite.pl/



Powrót do Napęd i skrzynia biegów

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości