Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
potrzebuje porady
witam! jak jadę i wchodzę w zakręt czy na jakimś rondzie tylko przy skręcaniu w lewo gdy zredukuje na dwójkę i jadę trochę na pólsprzęgle to słychać czasami taki zgrzyt jakby z okolic silnika, skrzyni biegów ... co to może być? potrzebuje pilnej porady bo trasa długa przedemną. przeguby sprawdzałem sa ok. nic na skręconych kołach przy ruszaniu nie stuka, nie terkocze...
- Andrzej Jamka
- Czytacz
Sprawdź w jakimś bezpiecznym miejscu, na jakims łuku drogi czy na innych biegach i przy wyższych prędkościach słyszysz jakieś niepokojące odgłosy.
Jeżeli tak to sprawdź łozyska piasty. Przy skręcie w lewo powinny być słyszalne łożyska z prawej strony (o ile oczywiście sa zużyte) a przy skręcie w prawo z lewej. One wydają różnego rodzaju szumy i zgrzyty jeżeli są podjechane.
Jeżeli tak to sprawdź łozyska piasty. Przy skręcie w lewo powinny być słyszalne łożyska z prawej strony (o ile oczywiście sa zużyte) a przy skręcie w prawo z lewej. One wydają różnego rodzaju szumy i zgrzyty jeżeli są podjechane.
[shadow=red] Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) [/shadow] Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
-

Repsol - Badacz tematu
jak jadę z większą prędkością to nie słychać wchodzę w zakręt normalnie bez zgrzytów. jak jestem na jakimś małym rondzie to jak zredukuję na 2 i jadę tak na półsprzęgle to czasami cos zazgrzyta a jak nie trzymam sprzęgła to jest ok. Lożyska chyba są ok bo jak jadę to nic nie chuczy. ten zgrzyt dochodzi gdzieś z okolic silnika, skrzyni biegów... w zawieszenie nie ma żadnych luzów.
Dodano: 2009-07-12, 20:52
czy problem może tkwić w skrzyni biegów, sprzęgle? pilnie proszę o pomoc, bo nie chcę aby mnie mechanicy naciągali na kasę a potrzebuję autka do dalszej drogi...
Dodano: 2009-07-12, 20:52
czy problem może tkwić w skrzyni biegów, sprzęgle? pilnie proszę o pomoc, bo nie chcę aby mnie mechanicy naciągali na kasę a potrzebuję autka do dalszej drogi...
- Andrzej Jamka
- Czytacz
Problem może tkwić w jednym i drugim.
Andrzej Jamka, chyba najlepiej będzie jak podjedziesz sobie do jakiegoś sprawdzonego, kompetentnego i rzetelnego mechanika, który mógłby się przejechać Twoim wozem i obsłuchać go.
Niestety tak na odległość chyba nikt nie będzie w stanie Ci pomóc
Andrzej Jamka, chyba najlepiej będzie jak podjedziesz sobie do jakiegoś sprawdzonego, kompetentnego i rzetelnego mechanika, który mógłby się przejechać Twoim wozem i obsłuchać go.
Niestety tak na odległość chyba nikt nie będzie w stanie Ci pomóc
[shadow=red] Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) [/shadow] Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
-

Repsol - Badacz tematu
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów