Witam
Dzis zauwazylem ze podczas ruszania z jedynki cos sie dzieje z autem .podczas ruszania tak jakby boksowaly kola a auto stoi w miejscu tak jakby cos przeskakiwalo . ale jak przytrzymam sprzeglo to rusze ale powoli czy kto moze mial taki problem . Czy to moze jest problem z synchronizacja pierwszego biegu? Na pozostalych biegach nic sie nie dzieje Prosze o pomoc . MOj gofer to 1.6 75km z 93r
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Witam i dołączam się do pytania bo mam ten sam problem.U mnie przy ruszaniu pod lekkim wzniesieniem albo z kilkoma osobami na pokładzie też coś jakby pukało i hałasowało co to może być ? Mam ten sam silnik co kolega tylko rocznik 94.Dodam że jak jade sam to jest ok a jak ktoś jedzie ze mną i chcę ruszyć to zaraz pojawia się ten dzwięk jakby coś pukało półoś to raczej nie jest bo by pewnie pukało też przy skręcaniu.Jak ktoś może niech coś poradzi.Dzięki.
- driver22
- Czytacz
hmmmm....moze zycie kończy tryb pierwszego biegu. bo bieg piszecie ze wskakuje tylko przy ruszaniu słychać hałaś-przeskakiwanie. moze tez tarcza sprzęgła ma dośc życia i rozpadaja sie na nie tłumiki drgań...ciężko stwierdzić nie słysząc tego hałasu....
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Witam
Dzis odstawilem auto do mechanika i okazalo sie ze problemem byl uklad wydechowy. Byl za wysoko zamocowany i mechanik ustawil go tak jak powinien byc i juz nie slychac tego dzwieku przy i rusza normalnie z pierwszego biegu
koszt naprawy wyniosl 30zl
Pozdro
Dzis odstawilem auto do mechanika i okazalo sie ze problemem byl uklad wydechowy. Byl za wysoko zamocowany i mechanik ustawil go tak jak powinien byc i juz nie slychac tego dzwieku przy i rusza normalnie z pierwszego biegu
koszt naprawy wyniosl 30zl
Pozdro
-

maniakzlotow - Berbeć
no widzisz....trudno jest trafic jak sie nie wie o jaki dzwiek komu chodzi.no ale super...to lataj i sie ciesz...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów