Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
pomocy coś ze skrzynia
Witam wracając do domu swoim Mk3 1.9tdi zauważyłem że coś ze pedał sprzęgła jest miększy, dojechał do skrzyżowania ruszyłem i musiałem pedał odciągać już nogą co może być, odpowietrzałem cały układ 3 razy i nic, i tak zastanawiałem się czy sprzęgło nie jest do wywalenia. Proszę was o pomoc bo nie wiem czy zabierać się za wymianę sprzegła czy to cos innego może być
- paliwo
- Badacz tematu
jak juz pare razy było spalone to nie ma sie co dziwic z pewnoscia tarczy sprzegła juz nie ma wcale i pompka musi wiecej płynu wcisnac aby rozłaczyc silnik od skrzyni z pewnoscia za cienko juz tam jest. łozysko jesli nie wydaje zadnych dzwiekow to powinno byc ok.
- Andreew
- Czytacz
Bo jak bieg sie wrzuci to przy odpalaniu powinien ruszać a tu wogóle nic nawet nie szarpie. To na pewno łożysko poszło. Bo jak jest ten korek na skrzyni żeby znak zobaczyć to tak wali spalonym sprzęgłem że masakra.
- paliwo
- Badacz tematu
A jak łożysko luźno chodzi to tez moze być to co nie?? Bo sprawdzałem ta pompkę trzymałem z calej sily palcami a druga osoba naciskała sprzęgło i jak trzymałem to jest dobrze normalnie pedal wtedy chodzi i odchodzi. Zanim skrzynie zdemontowałem to bylo czuć spalone sprzęgło strasznie
[ Dodano: 2015-01-14, 12:39 ]
To tarcza była zjechana od nowości nikt nie wymieniał i łożysko rozwalone. Nie tak mialem po osike co do skrzyni idzie ta krotsza zapomniałem przełożyć to jak teraz włożyć ja jak zdejmę ten dystans co jest ta piasa i zostawie sam bolec to wloze tak jak powinno byc spowrotem
[ Dodano: 2015-01-14, 12:39 ]
To tarcza była zjechana od nowości nikt nie wymieniał i łożysko rozwalone. Nie tak mialem po osike co do skrzyni idzie ta krotsza zapomniałem przełożyć to jak teraz włożyć ja jak zdejmę ten dystans co jest ta piasa i zostawie sam bolec to wloze tak jak powinno byc spowrotem
- paliwo
- Badacz tematu
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów