Siemka
Wyciągałem ostatnio silnik wraz ze skrzynią i chyba popełniłem błąd, bo nie zabezpieczyłem linki sprzęgła z automatyczną regulacja. Teraz przy wciskaniu sprzęgła opór czuć dopiero "przy samej ziemi" a pedał nie odbija i zostaje mniej więcej w połowie wysokości. Silnik co prawda zostaje wysprzęglony i biegi ładnie wchodzą jednak szkoda mi trochę nowej tarczy.
Czy można to jakoś naprawić (wyregulować)? Czy może będę musiał ratować się wymianą linki sprzęgła?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Pedał sprzęgła w podłodze...
Dowolne urządzenie, uszkodzone w dowolny sposób (z wyjątkiem całkowitego zniszczenia),będzie doskonale działało w obecności wykwalifikowanego personelu naprawczego. 

-

BORYSKA - Badacz tematu
BORYSKA napisał(a):Czy można to jakoś naprawić (wyregulować)? Czy może będę musiał ratować się wymianą linki sprzęgła?
Jak sie zapielo to juz po lince.
Nowa z samoleguratorem kosztuwala mnie jakis rok temu 90 zl.
Mozesz zalozyc tez zwykla, taka jakie byly w Golfie II.
Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~
-

Sivy - Members
rozciagasz regulator na maxa skręcasz go i chowasz spowrotem, nakładasz na łapę, rozciagasz go i powinno być dobrze...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
SotoM napisał(a):skręcasz go
Chwila, chwila... Jak mam go skręcić?
Dowolne urządzenie, uszkodzone w dowolny sposób (z wyjątkiem całkowitego zniszczenia),będzie doskonale działało w obecności wykwalifikowanego personelu naprawczego. 

-

BORYSKA - Badacz tematu
nie wiem jak ci to wytłumaczyc... tą zewnetrzną osłone na samoregulatorze co sie przekreca w P i L str. czajsz
[ Dodano: 2010-02-04, 22:00 ]
bo samoregulator sie rozsypał...
[ Dodano: 2010-02-04, 22:00 ]
Sivy napisał(a):
Taka operacja mi sie nie udala.
bo samoregulator sie rozsypał...
-

SotoM - Members
SotoM, chodzi o tą plastikową tuleję z wycięciami na kołki? Ta którą można obrócić ale tylko w ograniczonym zakresie?

-

BORYSKA - Badacz tematu
-

SotoM - Members
Nie mam ostatnio zbytnio czasu bo od rana do nocy siedzę w pracy. Wczoraj udało mi się tak ustawić napinacz, że ma dużo luzu ale nie przeszkadza to w jeździe. Nie ślizga i nie męczy zbytnio skrzyni- póki co biegi wchodzą jak w masełko...
We wtorek będę miał trochę czasu to postaram się zrobić tak jak napisał SotoM,
Może dam sobie radę.
Pozdro
We wtorek będę miał trochę czasu to postaram się zrobić tak jak napisał SotoM,
Może dam sobie radę.
Pozdro

-

BORYSKA - Badacz tematu
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów