Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Pedał sprzegła nie zawsze odbija do końca
Czołem Pany. Rzecz polega an tym że pedał sprzegłą nie zawsze mi odbija do konca zostaje często okolo 2 czy 3 cm. do konca. I czasami jedynka ciężko wchodzi najczęsciej jak stoje gdzies na swiatłąch i jak szybko chce ją wrzucic tak jakby sie przycinala i wsteczny jak wsadzam to zgrzyta wiem ze w golfach tak jest ale ten zgrzyt jest sporo większy. Sprzęło odpowietrzałem i nic nie dało. Co to moze byc?
- 360st0pni
- Czytacz
mogła kusnac pompka sprzegłowa która znajduje sie w ścianie grodziowej. przewód zasilajacy płyn ze zbiorniczka hamulcowego łaczy sie z ta o to pompką a pompka przewodem łaczy sie z siłownikiem sprzęgła przy skrzyni... według mnie padła ta pompka...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
np z firmy LPR - kod LPR2104 - 223,54 zł
[ Dodano: 2009-02-08, 22:57 ]
aa jeszcze 1dno!!... wykręc siłownik przy skrzyni i sprawdź czy nie puszcza pod gumką tak jak wychodzi bolec... mozna kupić zestaw naprawczy siłownika za 20zł i chwila moment aby go zregenerowac...
[ Dodano: 2009-02-08, 22:57 ]
aa jeszcze 1dno!!... wykręc siłownik przy skrzyni i sprawdź czy nie puszcza pod gumką tak jak wychodzi bolec... mozna kupić zestaw naprawczy siłownika za 20zł i chwila moment aby go zregenerowac...
-

SotoM - Members
dołacze sie do tematu ,gdyz ja ze sprzegłem mam nastepujacy problem:
podczas wciskania go ,slyszalny jest dzwiek tak jakby linka gdzies lub o cos zawadzała i takie szczelanie słychac,czasem wystarczy ze ja obróce o kilkka stopni i jest spokój ale po jakims czasie znowu te trzaski powracaja,czy po wymianie na nowa linke problem zniknie?
podczas wciskania go ,slyszalny jest dzwiek tak jakby linka gdzies lub o cos zawadzała i takie szczelanie słychac,czasem wystarczy ze ja obróce o kilkka stopni i jest spokój ale po jakims czasie znowu te trzaski powracaja,czy po wymianie na nowa linke problem zniknie?
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
swatu napisał(a):dołacze sie do tematu ,gdyz ja ze sprzegłem mam nastepujacy problem:
u ciebie sie rwie linka w pancerzu i te przerwane druty linki haczą o pancerz i dlatego jest takie jakby strzelanie ,chrobotanie. osobiscie bym w pierwszej kolejności zmienił linke na nową...
kilka razy sie spotkałem z czyms takim - jak wciskało sie sprzegło lub puszczało to było takie mocne uderzenie jakby blacha o blache haczyła - powodem tego było - wyrwanie gniazda linki w scianie grodziowej przy pedałach hamulca ,sprzegła...
Ale u ciebie to bedzie wina linki...
-

SotoM - Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów