padl przegub potem kolnierz napedzajacy półoś

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

padl przegub potem kolnierz napedzajacy półoś

Postprzez rogal133 » 6 kwi 2009, o 19:55

juz mnie nic nie zaskoczy w golfie najpierw padl mi przegub i to dziwne bo wewnetrzny wymienilem go i bylo oki przez trzy dni dzisiaj wyleciala ta flensza co jest do niej przykreciny przegub moze mnie tu zlinczuja ale mialem kadetta przez 2 lata z silnikiem 1,6i i go naprawde nie oszczedzalem a mozna powiedziec ze go katowalem i o skrzyni sprzegle i przegubach nic nie wiedzialem a w golfie najpierw padlo sprzeglo mysle sobie oki mialo prawo potem raz dalem mu po garach padl przegub dzisiaj tez go troche pociagnalem to poloska spadla na asfalt bo ta flansza wyleciala ale tak to ogolnie go oszczedam ale cxzasem trzeba samochod przegnac zeby dobrze chodzil jesli flansza tylko sie odkrecila i ja ta sprezyna wypchnela to pol biedy ale jesli cos w skrzyni walnelo to sie zastanowie nad zmiana i chyba na opla spowrotem bo kadett mnie nigdy nie zawiodl mimo katowania a golfine oszczedzam i same problemy z nim, dzisiaj juz nie patrze co z nim sie stalo dokladnie bo mnie juz szlak trafia i moglbym mu krzywde zrobic wiem tylko tyle ze flansza wyleciala ze skrzyni. jesl tylko sie odkrecila to przeprosze go za te obelgi pod jego adresem:P a jak cos powazniejszego to mi juz rece opadna
Avatar użytkownika
rogal133
Badacz tematu
 
Posty: 350
Dołączył(a): 31 gru 2008, o 18:04
Lokalizacja: RadziejóVW

padl przegub potem kolnierz napedzajacy półoś

 

Postprzez SotoM » 6 kwi 2009, o 23:13

akurat tam flansza nie jest przykręcana tylko zabezpieczana pierścieniem... :-) także myślę ze kwestia założenia nowego pierścionka - uzupełnienia oleju w skrzyni i latasz dalej o ile nie uszkodziło uszczelniacza jak flansza wyskakiwała. zwróć uwagę przy zakładaniu pierścionka czy nie jest u szczerbiony kołnierz na początku wieloklinu na który wsuwasz kielich(flansze)
Mój były SotoMoVWóz

Powered by diesel inside -by Leopard
Avatar użytkownika
SotoM
Members
 
Posty: 4053
Dołączył(a): 22 lip 2007, o 12:45
Lokalizacja: Szczecin
Rocznik: 2007
Silnik: BRD
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez rogal133 » 7 kwi 2009, o 16:05

no moze i jest zabespieczona jakims segerem wczoraj nie mialem sily pojsc zobaczyc jakby nawet uszczelniacz sie rozlecial to trudno sie mowi zeby tylko wielowpust na tym walku nie byl sciety bo jestli nawet by ten rowek byl podrobion\y to mozna zabespieczenie lekko spawarka zlapac mam nadzieje ze nic sie nie rozlecialo w skrzyni :zalamany: bo jakby sie cos rozlecialo to nie ma sensu naprawiac skrzyni bo czesci to sie raczej tylko oryginalne kupi a to juz jest koszt spory a cala skrzynia na szrocie to koszt okolo 250-300 zl. jak bede juz cos wiedzial to dam znac co sie stalo

[ Dodano: 2009-04-08, 15:57 ]
juz zrobione. nic powaznego sie nie stalo tylko jakis {cenzura} przyspawal flansze do tego walka bo byl podrobiony troche rowek pod seger ale nie przyspawal segeru trylko flansze zlapal i spawy puscily i sie rozlecialo a ja podpilowalem troche ten rowek pod zabespieczenie i je zalozylem i lekko zlapalem spawarką zeby nie wyskoczylo i jeszcze jak mi spadla polos na asfalt to sie rozwalila guma na przegubie ale kupilem nowa i nowy uszczelniacz wymienilem olej i jest git i faktycznie SotoM jest tam zabespieczenie ale pamietam z praktytk przy jakims bylo przykrecane moze przy 1.6 ale dzieki za uwage.
Avatar użytkownika
rogal133
Badacz tematu
 
Posty: 350
Dołączył(a): 31 gru 2008, o 18:04
Lokalizacja: RadziejóVW

Postprzez SotoM » 8 kwi 2009, o 18:33

flansza jest przykrecana juz w mk4 , octavia, bora no i innych modelach w zwyż. juz sie wiecej nie spotkałem z zegerem w nowszych modelach...
Mój były SotoMoVWóz

Powered by diesel inside -by Leopard
Avatar użytkownika
SotoM
Members
 
Posty: 4053
Dołączył(a): 22 lip 2007, o 12:45
Lokalizacja: Szczecin
Rocznik: 2007
Silnik: BRD
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez rogal133 » 8 kwi 2009, o 20:54

no mozliwe pamietam tylko ze gdzies byly odkrecane a praktyki mialem ponad 2 lata temu wiec moglem zapomniec
Avatar użytkownika
rogal133
Badacz tematu
 
Posty: 350
Dołączył(a): 31 gru 2008, o 18:04
Lokalizacja: RadziejóVW

Postprzez SotoM » 8 kwi 2009, o 22:20

jasne ze mogłeś zapomnieć...ja również wielu rzeczy nie pamiętam....bo niektóre wozy robiło się dawno i wypada wszystko z głowy co jak gdzie z czym się jje
Mój były SotoMoVWóz

Powered by diesel inside -by Leopard
Avatar użytkownika
SotoM
Members
 
Posty: 4053
Dołączył(a): 22 lip 2007, o 12:45
Lokalizacja: Szczecin
Rocznik: 2007
Silnik: BRD
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi


- - -



Powrót do Napęd i skrzynia biegów

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości