Witam,
nie wiem czy dobry dział, ale w sumie i z napędem to ma coś wspólnego i chyba ze skrzynią biegów.
Posiadam Golf'a III z automatyczną skrzynią biegów (rok 82) i mam następujący problem. W momencie hamowania gdy już samochód prawie stanie, a czasem jak już stanie potrafi lekko szarpnąć jakby chciał zgasnąć, ale nigdy nie gaśnie. Dzieje się to gdy jest wrzucony bieg Drive. W momencie gdy chwile przed zatrzymaniem przy minimalnej prędkości zrzuce na Neutral to taka sytuacja się nigdy nie zdarza.
Kolega podpowiedział, żeby wymienić świece i kable, ale wydaje mi się to dość dziwne skoro na neutralnym taka sytuacja się nie zdarza...
Pozdrawiam,
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
sprawdź podciśnienia - gruby wąż łączący serwo z kolektorem ssącym i na nim zaworek który posiada małe krucce na których powinny być zielone kaptórki- chodzi o to czy nie łapie lewego powietrza...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Dzięki za odpowiedź, ale jeszcze jedno:
Co z tym można zrobić, jaki jest mniej więcej koszt naprawy?
Mam zamiar pojechać do jakiegoś serwisu, ale nie chciałbym
zapłacić więcej niż powinienem jak to często w takich serwisach
bywa
[ Dodano: 2009-06-13, 11:52 ]
No i bylem w serwisie...
- Jak nie słychać syczenia to Pan tego nie znajdzie
[ Dodano: 2009-06-13, 11:53 ]
Dodam, że serwis na oko wyglądał dość poważnie, nie był to jakiś garaż na działkach...
Chociaż z doświadczenia swego to te garaże na działkach mają dużo większą wiedzę i doświadczenie
Co z tym można zrobić, jaki jest mniej więcej koszt naprawy?
Mam zamiar pojechać do jakiegoś serwisu, ale nie chciałbym
zapłacić więcej niż powinienem jak to często w takich serwisach
bywa
[ Dodano: 2009-06-13, 11:52 ]
No i bylem w serwisie...
- Jak nie słychać syczenia to Pan tego nie znajdzie
[ Dodano: 2009-06-13, 11:53 ]
Dodam, że serwis na oko wyglądał dość poważnie, nie był to jakiś garaż na działkach...
Chociaż z doświadczenia swego to te garaże na działkach mają dużo większą wiedzę i doświadczenie

- poison64
- Berbeć
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów