witam
czym moze byc spowodowana usterka ktora cechuje sie brakiem biegów ,mimo puszczonego pedału sprzegła i wrzucaniem biegów przy lewarku nic sie nie dzieje ani nic nie slychac a auto jak stoło w miejscu tak stoi czym mogla byc spowodowana ta dziwna usterka wyjałem linke sprzegła i nadal auto stoi i nie zgrzyta a mimo to biegi wchodza podkresle ze wszystkie łączniki pod maska silnika od skrzyni dzialaja i mają sie dobrze
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Re: nagła utrata biegów
Rafi241 napisał(a):witam
czym moze byc spowodowana usterka ktora cechuje sie brakiem biegów ,mimo puszczonego pedału sprzegła i wrzucaniem biegów przy lewarku nic sie nie dzieje ani nic nie slychac a auto jak stoło w miejscu tak stoi czym mogla byc spowodowana ta dziwna usterka wyjałem linke sprzegła i nadal auto stoi i nie zgrzyta a mimo to biegi wchodza podkresle ze wszystkie łączniki pod maska silnika od skrzyni dzialaja i mają sie dobrze
biegi wchodzą a czy jak chcesz ruszyć tj wrzucisz 1 i puścisz sprzęgło to rosną obroty? może głupie podejście ale ja tak miałem i myślałem że skrzynia przez chwilę ale potem okazało się że przegub poszedł.
tylko że było słychać tarcie a ty nic o tym nie mówisz to pewnie nie słychać nic.
- killah
biegi wchodzą bez problemu a jak puszczam sprzeglo to auto stoi w miejscu dodaje gazu obroty wzrastaja a mk3 stoi i nic nie słychac jestem juz glupi nie wiem co poczynic pierwszy raz sie zawiodłem na moim aucie a taki bylem jego pewny 

-

Rafi241 - Czytacz
poczekajmy aż kolega Sotom się wypowie.
objawy masz prawie takie same jak ja przy uwalonym przegubie. jak jest 1nce to jak puszczam sprzęgło to auto chce jechać ale nie może
tylko słychać jak przegub trze hehe
poproś kogoś niech zobaczy czy przegub pracuje jak otworzysz maskę i będziesz chciał ruszyć puszczając sprzęgło.
niestety tylko tyle jestem w stanie Ci pomóc bo nie znam się za bardzo.
objawy masz prawie takie same jak ja przy uwalonym przegubie. jak jest 1nce to jak puszczam sprzęgło to auto chce jechać ale nie może
tylko słychać jak przegub trze hehe
poproś kogoś niech zobaczy czy przegub pracuje jak otworzysz maskę i będziesz chciał ruszyć puszczając sprzęgło.
niestety tylko tyle jestem w stanie Ci pomóc bo nie znam się za bardzo.

- killah
skoro silnik pracuje a ty wrzucasz bieg ze sprzęgłem lub bez (efekt jak na zgaszonym silniku)bez zgrzytów itp a auto stoi-tzn ze na skrzynie nie przechodzi praca, czyli:
padło sprzęgło o ile nie wydobywa się żaden niepokojący hałas w momencie próby ruszenia...
lub np któras półos odmówiła współpracy - jak pisał killah
padło sprzęgło o ile nie wydobywa się żaden niepokojący hałas w momencie próby ruszenia...
lub np któras półos odmówiła współpracy - jak pisał killah
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
i po problemie usterka wynikającą z brakiem biegów była zużuta tarcza sprzegła a raczej jej brak mozna tak ująć, szczegóły na fotkach i pytanie jakiej firmy polecacie tarcze? myslalem nad sachs ale sam nie wiem dodam tylko ze mialem zalozona firmy valeo
-

Rafi241 - Czytacz
noo spalone ładnie ...
nie baw sie w wymiane samej tarczy. rób komplet. nie warto na tym oszczedzac... po za tym w jakim stanie sa przylgnie na docisku i kole zamachowym?? sa wrzery rysy po nitach na przylgni oraz jakiego koloru sa przylgnie?? jesli na zarezanych powierzchniach poskładasz to mozesz miec straszne problemy z praca sprzegła jak i praca biegów...
pogratulowac tym ekstremalnym warunkom... ja piernicze masakra...
nie baw sie w wymiane samej tarczy. rób komplet. nie warto na tym oszczedzac... po za tym w jakim stanie sa przylgnie na docisku i kole zamachowym?? sa wrzery rysy po nitach na przylgni oraz jakiego koloru sa przylgnie?? jesli na zarezanych powierzchniach poskładasz to mozesz miec straszne problemy z praca sprzegła jak i praca biegów...
pogratulowac tym ekstremalnym warunkom... ja piernicze masakra...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów