Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Lużna dzwignia zmiany biegów
witam..mam pytanko, mianowicie..u mnie w golfilu dzwignia zmiany biegów lata sobie w cztery strony swiata. Dodatkowo obkręca sie w lewo i w prawo. pomóżcie panowie....z góy dzięki!!
- wazki21
- Czytacz
Jak wrzuce na którys z biegów, dzwignia tez lata i słychać stukanie jakby cos było odkręcone czy coś takiego (na luzie podobnie). Ale problemu z wybieraniem biegów nie mam..sprawdzałem w innym golfiku i dzwignia trzyma twardo!!
- wazki21
- Czytacz
Witam i dołączę się do tematu.
Wszystkie biegi wchodzą prawidłowo. Lewarek zmiany biegów gdy jest na luzie lata mi w poziomie (czyli nie jest w pozycji 3 i 4) i nie ma oporu gdy chce włączyć 1 i 2
i nie ustawia się z 2 na 3 i 4 Z piątym biegiem nie mam problemu.
Czy mechanizm odpowiadający za sprężynowanie biegów znajduje się w skrzyni biegów bo ani w tunelu, pod mieszkiem i przy skrzyni nic nie znalazłem?
Czy ewentualnie bez rozbierania skrzyni można coś założyć od innego samochodu
np. jakieś sprężyny?
Wszystkie biegi wchodzą prawidłowo. Lewarek zmiany biegów gdy jest na luzie lata mi w poziomie (czyli nie jest w pozycji 3 i 4) i nie ma oporu gdy chce włączyć 1 i 2
i nie ustawia się z 2 na 3 i 4 Z piątym biegiem nie mam problemu.
Czy mechanizm odpowiadający za sprężynowanie biegów znajduje się w skrzyni biegów bo ani w tunelu, pod mieszkiem i przy skrzyni nic nie znalazłem?
Czy ewentualnie bez rozbierania skrzyni można coś założyć od innego samochodu
np. jakieś sprężyny?
- gac27
- Berbeć
wazki21, podnieś mieszek i zobacz czy nie urwała się lub odpadła sprężyna co trzyma drążek w pozycji pionowej gdy masz bieg neutralny (luz)
-

marcinkoz2910 - Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów