linka do biegow

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

linka do biegow

Postprzez mario100 » 25 mar 2009, o 20:33

Witam! Mam problem z wrzucaniem biegow i nic nie zgrzyta,nie stuka a bieci ciezko wchodza. Wydaje nmi sie ze linki sie gdzies blokuja,ale smarowalem przy lewarku i skrzyni. moze je wyciagnac i przesmarowac cale? bo z nowymi jest troche problemu,a po drugie nie sa tanie.
mario100
Czytacz
 
Posty: 32
Dołączył(a): 10 sie 2008, o 17:50
Lokalizacja: Lublin

linka do biegow

 

Postprzez SotoM » 27 mar 2009, o 10:45

a mugłbys zrobić zdiecie tej skrzyni od góry tak jak maske otworzysz...bo nie bardzo sobie przypominam jaka tam skrzynia siedzi i wrzuć na 4um fotkę... bo być moze to jest wizualnie taka skrzynia jak ja mam w moim TDI to bede może w stanie ci pomóc...
Mój były SotoMoVWóz

Powered by diesel inside -by Leopard
Avatar użytkownika
SotoM
Members
 
Posty: 4053
Dołączył(a): 22 lip 2007, o 12:45
Lokalizacja: Szczecin
Rocznik: 2007
Silnik: BRD
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez mario100 » 27 mar 2009, o 20:54

ok,postaram sie zrobic fotke.A wlasnie te skrzynie byly w TDI wiec mozliwe,ze taka sama. Jeszcze jutro sprawdze olej,ale jakis 2 mies. temu byl wymienianybo bylo podobnie,a teraz to drazek zmiany biegow z duzym oporem przesuwa sie na boki,a do przodu ok.
mario100
Czytacz
 
Posty: 32
Dołączył(a): 10 sie 2008, o 17:50
Lokalizacja: Lublin

Postprzez SotoM » 27 mar 2009, o 23:34

aaa to bedzie wina przy wybieraku tam pod maską - jak jest cały ten mechanizm to tam jest taki ślizg taki pół księżyc - posmaruj to trochę smarem... ja jeszcze jutro opadam u siebie jak to chodzi i coś ci dam znać...
Mój były SotoMoVWóz

Powered by diesel inside -by Leopard
Avatar użytkownika
SotoM
Members
 
Posty: 4053
Dołączył(a): 22 lip 2007, o 12:45
Lokalizacja: Szczecin
Rocznik: 2007
Silnik: BRD
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez mario100 » 28 mar 2009, o 22:55

Smarowalem tam i nic nie pomaga.moze ten caly mechanizm juz sie zuzyl..dzis nie mialem czasu tam zajrzec. w poniedzialek juz napewno bede musial,bo coraz gorzej biegi wchodza

[ Dodano: 2009-04-02, 07:57 ]
tak to wyglada z gory

[ Dodano: 2009-04-04, 19:38 ]
kp

[ Dodano: 2009-04-12, 11:52 ]
witam!Nasmarowalem wylalem cale WD-40 i pomoglo bo zastalo sie na poinowym przesuwie a nie na poziomym ale tak myslalem zeby saly tem mechanizm wyjac i go dobrze przesmarowac,tylko pozniej trzeba ustawiac biegi? bo chyba innego wyjscia nie ma?
mario100
Czytacz
 
Posty: 32
Dołączył(a): 10 sie 2008, o 17:50
Lokalizacja: Lublin


- - -



Powrót do Napęd i skrzynia biegów

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości