Witam, Jakie mogą być objawy uszkodzonego sprzęgła dwumasowego ?
Silnik 1,9 TDI
Moderator: Moderator
Mam 1,9 TDI 110 KM i przypuszczam, że nawala mi sprzęgło. Coś tak dziwnie podczas jazdy na jakimkolwiek biegu ciągle stuka, terkocze nie wiem jak to określić
Biegi wskakują ciężej
i ewentualnie co sprawdzić
Z góry dziekicos takiego nie istnieje. jak juz to dwumasowa koło zamachowe. objawy moga byc rózne w zaleznosci od stopnia zuzycia czesci.VfrymarW napisał(a): sprzęgła dwumasowego
ta skrzynie zmieniałes ty czy ktos to robił... bo kwestia jest taka. jak ja demontuje skrzynie to zaciskam sobie elastyczny przewód z płynem i mi nie wycieka wszystko z układu. a niektórzy robia to na pojeba- odpinaja przewód z siłownika plyn scieknie z układu a potem sie morduja z odpowietrzeniem układu. wydaje sie to proste ale to nie jest takie hop siup i juz...niby prosty układ a gorszy jest od najprostrzego układu hamulcowego czasami trzeba szukuc mózgu przez tyłek.
dwumas zastapiony zwykłym sprzęgłem VALEO. Trzeba być zdolnym żeby załatwić skrzynie (pękła obudowa) i jednocześnie sprzęgło
A to moja sprawka... Za to w moim MK3 wszystko gra 
Powrót do Napęd i skrzynia biegów
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości