Wczoraj moja skrzynia się rozpadła i olej wyciekł . Mam skrzynie do kupienia i jutro mam jechać wykręcić i chce się dowiedzieć jak dokładnie to zrobić . Jaki olej do skrzyni kupić? proszę o pomoc .Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Jak wymienić skrzynie biegów?
Witam mam takie pytanie jak odkręcić skrzynie biegów w 1.6 ABU i czy będzie mi pasowała skrzynia z 1.4
Wczoraj moja skrzynia się rozpadła i olej wyciekł . Mam skrzynie do kupienia i jutro mam jechać wykręcić i chce się dowiedzieć jak dokładnie to zrobić . Jaki olej do skrzyni kupić? proszę o pomoc .
Wczoraj moja skrzynia się rozpadła i olej wyciekł . Mam skrzynie do kupienia i jutro mam jechać wykręcić i chce się dowiedzieć jak dokładnie to zrobić . Jaki olej do skrzyni kupić? proszę o pomoc .- Mateusz_golfIII
- Czytacz
odkręcasz wszystkie śruby dookoła skrzyni, wyciągasz rozrusznik , no i pytanie czy wyciągasz z półosiami z auta czy półosie zostają w aucie. jeśli wyciągasz z półosiami to musisz odkręcić śruby z przegubu od piast, jeśli zostają to musisz odkręcić od zaje...nia śrubek przy skrzyni na torx od przegubów wewnętrznych. Najlepiej ( podejrzewam ze auto na części to juz nie bedzie miało pasa przedniego) odkręcic pokrywe z dołu jeśli bedzie mieć, odpiąć linke sprzegła , szarpnąć raz może dwa i wypadnie w dół lub wyciągnąć do przodu........ proste do zrobienia, trudne do opisania
- KAMNILEK
- Czytacz
ok dzięki za odpowiedz skrzynia już wyciągnięta z dawcy jutro będzie zakładana do mojego
mam skrzynie od 1.4 to prawda że mogą być teraz krótsze przełożenia ?:P
mam skrzynie od 1.4 to prawda że mogą być teraz krótsze przełożenia ?:P- Mateusz_golfIII
- Czytacz
jest z golfa 1.4 93r jutro zobaczę przy zakładaniu jeśli nie bd pasować to jadę oddać bez problemu . ja mam 1.6 i tez 93r a do 1.4 i 1.6 podobno są takie same skrzynie
- Mateusz_golfIII
- Czytacz
tak było
ale to przez mechanizm różnicowy
wróciłem do domu 30km bez oleju . Juz jest nowa skrzynia i wszystko śmiga
Wlałem 3 L oleju całkowity koszt 600zł 
ale to przez mechanizm różnicowy
wróciłem do domu 30km bez oleju . Juz jest nowa skrzynia i wszystko śmiga
Wlałem 3 L oleju całkowity koszt 600zł 
- Mateusz_golfIII
- Czytacz
Wystarczylo rozlozyc skrzynie zaspawac bolec mechanizmu oraz karter skrzyni za 30zl i wlac olej za 100. ja tak zrobilem i jest jak nowa))
Wtryski AFN,ecu 16bit z passat b4,najdluzsza skrzynia ASD,wolna odma,egr off,kat wybity.
- lisek
- Czytacz
no nie bardzo bo nie wiem czy ktoś ci zaspawa dziurę wielkości pięści
a poza tym satelity się wysypały .
a poza tym satelity się wysypały .- Mateusz_golfIII
- Czytacz
Jedziesz na zlom walisz mlotem w pierwsza skrzynie z brzega i juz masz late na dziure wielkosci piesci,a jak sie satelity wysypaly to juz gorsza sprawa))
Wtryski AFN,ecu 16bit z passat b4,najdluzsza skrzynia ASD,wolna odma,egr off,kat wybity.
- lisek
- Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów