Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
huczenie w skrzyni?? pomocy
Witam Forumowiczów mam golfika jak w opisie i jak go odpalam coś dzieje sie w skrzyni a dokładnie huczy jak w temacie ,ale jak wcisne pedał sprzęgła przestaje możecie powiedzieć co to może być przyczyna i chciałem zapytać czy mam w swojej skrzyni łożysko oporowe 1.9D silnik 1Y 95r. A po kilku minutach przestaje huczeć od zapalenia silnika ?
- Klamone
- Berbeć
No właśnie to może być łożysko oporowe, chyba masz je;)
Moje vwozidełko: moj-golf/golf-3-by-bendi-t35710.html
- bendi86
- Badacz tematu
Jest z przodu skrzyni korek i tam sie wlewa olej.
Gdy stan jest okej to olej powinien być blisko gwintu.
uwaga - korek mocno dokręcony
ale jesli nie ma wycieków to raczej stan powinien byc okej. -
- no ale nie zaszkodzi sprawdzic .
Gdy stan jest okej to olej powinien być blisko gwintu.
uwaga - korek mocno dokręcony
ale jesli nie ma wycieków to raczej stan powinien byc okej. -
- no ale nie zaszkodzi sprawdzic .
Mój golfik
-

slawek5t - Members
NIEEEE ! ! ! to okienko kontrolne OT wału korbowego. i komora sprzegła
!!!tam nawet nie zagladaj bo i tak nic nie zobaczysz oprucz wieńca i koła zamachowego.
korek powinien byc przy lewej półosi krutkiej . najlepiej jedx do warsztatu bo sobie szkody narobisz
a ogolnie to najprawdopodobnie poleciały ci łozyska w skrzyni na wałku głównym - wymiana skrzyni. naprawa nie opłacalna dobra skrzynie trafic to rarytas - chybva ze po regeneracji i swoja wysyłasz jako tałsz...
!!!tam nawet nie zagladaj bo i tak nic nie zobaczysz oprucz wieńca i koła zamachowego.
korek powinien byc przy lewej półosi krutkiej . najlepiej jedx do warsztatu bo sobie szkody narobisz
a ogolnie to najprawdopodobnie poleciały ci łozyska w skrzyni na wałku głównym - wymiana skrzyni. naprawa nie opłacalna dobra skrzynie trafic to rarytas - chybva ze po regeneracji i swoja wysyłasz jako tałsz...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
jak dla mnie to będzie po prostu któreś łożysko w skrzyni od któregoś wałka, bo jak naciśnie pedał sprzęgła to rozłącza wałek i skrzynia nie pracuje a więc hałas ustaje. Miałem to samo, skrzynie trzeba rozpołowić i wymienić łożysko które hałasuje. W sumie jak ktoś ma trochę pojęcia o mechanice zrobił by to sam, wystarczą odpowiednie narzędzia typu komplet nasadek z grzechotką, płaski śrubokręt żeby podwadzić połówkę przy rozpoławianiu no i ściągaczkę i prasę żeby zdjąć łożysko i założyć.
-

VfrymarW - Gaduła
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów