Golf 3 - czyjnik cofania, jak wymontować?

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

Golf 3 - czyjnik cofania, jak wymontować?

Postprzez Gunslinger » 16 lis 2013, o 15:56

Witam. Mam czujnik cofania jak ten:

Zdjęcie

Jak się go wymienia, czy wyciąga to końcówkę do której się wpina wtyczkę, czy odkręca od skrzyni dwoma śrubami?
Gunslinger
Berbeć
 
Posty: 7
Dołączył(a): 16 lis 2013, o 15:53
Lokalizacja: Nowy Sącz

Golf 3 - czyjnik cofania, jak wymontować?

 

Postprzez pablomed » 17 lis 2013, o 00:03

pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez Gunslinger » 17 lis 2013, o 10:23

A ten czujnik siedzi na jakiejś uszczelce, czy jak? Bo nie wiem czy od razu nie zakupić, jakby się mogła przy odkręcaniu uszkodzić.
Gunslinger
Berbeć
 
Posty: 7
Dołączył(a): 16 lis 2013, o 15:53
Lokalizacja: Nowy Sącz

Postprzez Gesiu_15 » 17 lis 2013, o 11:32

kolego bodajze 17 klucz, odpinasz wtyczkę, odkręcasz , wkręcasz nowy i cieszysz sie działającymi światłami wstecznego ;-)
Avatar użytkownika
Gesiu_15
Moderator Globalny
 
Posty: 3757
Dołączył(a): 14 kwi 2012, o 21:32
Lokalizacja: Kielce
Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 2E GTI
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez pablomed » 19 lis 2013, o 10:25

Gunslinger, przeglądnąłem dla ciebie obrazki, ale nic nie widać, albo oruing albo jakas uszczelka kartownowa która dorobisz https://www.google.pl/search?q=02A91983 ... 24&bih=615
Zwróć uwagę że ta czarna częśc to tylko osłona właściwy czujnik jest pod nią pewnie tylko jego wymieniasz ma numer 02A919835 a osłona 02A945413C
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez Emiczka » 19 lis 2013, o 17:59

Tam przy czujniku nie ma żadnej uszczelki tak jak koledzy pisali wykręcasz stary wkręcasz nowy i światło cofania działa
Avatar użytkownika
Emiczka
VIP
 
Posty: 2205
Dołączył(a): 10 lis 2011, o 13:42
Lokalizacja: Łódź
Rocznik: 2003
Silnik: 1.6 passat B5fl
Paliwo: PB
Nadwozie: kombi

Postprzez pablomed » 20 lis 2013, o 12:52

niech odpowiadający zrówcą uwage że autor tematu ma trochę inny włącznik wstecznego, zdaje się typowy dla aut wyposażeniem do holowania przyczepy
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie


- - -



Powrót do Napęd i skrzynia biegów

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości