Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Głupota
Witam, ojciec wlał mi do skrzyni biegów olej silnikowy syntetyk. I teraz sprzegło sie ślizga:/ oczywiscie olej spuscilem i przedmuchalem spręzarką ale i tak sie slizga:/ i co teraz? jedyne rozwiazanie to wymienic tarcze sprzęgłową czy moze znacie jakies metody na tego typu "przypadki"?
- Brader
- Berbeć
rozkrec skrzynie (odczep silnik od skrzyni) i wyczyśc wszystko
zapewne zimering ci padł dla tego tak sie dzieje
zapewne zimering ci padł dla tego tak sie dzieje
Jak sie bawic to sie bawic 1.8 wyj..... VR6 wstawic 

-

Basior1997 - Members
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Brader napisał(a):oczywiscie olej spuscilem i przedmuchalem spręzarką ale i tak sie slizga
i co? bez oleju teraz jeździsz?
chyba że wlał nie do skrzyni tylko do obudowy sprzęgła bo i tacy artyści się zdarzają

-

mani51 - Members
tez o tym pomyslałem ale stwierdziłem ze jakby to zrobił tro olej by mu sie odrazu na ziemie wylał dołem.... heee
chyba ze tata zaczął tam właśnie lac ten olej i zobaczył ze mu cieknie i swierdził ze to chyba nie jest wlew oleju do skrzyni - ale zapóźno i juz zdazył zalać sprzęgło... jeśli tak faktycznie było to na upartego najtańsze rozwiazanie to bedzie wyjac skrzynie, obmyc koło zamachowe i docisk i założyc tylko nową tarczę sprzegła... lecz ja bym robił odrazu po komplecie za 1nym zamchem co by miec na przyszłość świadomość ze tam jest na 100% wszystko sii
chyba ze tata zaczął tam właśnie lac ten olej i zobaczył ze mu cieknie i swierdził ze to chyba nie jest wlew oleju do skrzyni - ale zapóźno i juz zdazył zalać sprzęgło... jeśli tak faktycznie było to na upartego najtańsze rozwiazanie to bedzie wyjac skrzynie, obmyc koło zamachowe i docisk i założyc tylko nową tarczę sprzegła... lecz ja bym robił odrazu po komplecie za 1nym zamchem co by miec na przyszłość świadomość ze tam jest na 100% wszystko sii-

SotoM - Members
Tak dokladnie tak bylo jak piszesz, i wlasnie pomerdalo mi sie on zalal nie do skrzyni tylko do okienka sprzęgłowego heh. Dzisiaj bedziemy wymieniac tarcze sprzegłową i docisk. Tylko mam pytanie co lepiej zrobic, wydrzec caly silnik ze skrzynia czy lepiej sama skrzynie? Prosze o szybka odpowiedzSotoM napisał(a):tez o tym pomyslałem ale stwierdziłem ze jakby to zrobił tro olej by mu sie odrazu na ziemie wylał dołem.... heeechyba ze tata zaczął tam właśnie lac ten olej i zobaczył ze mu cieknie i swierdził ze to chyba nie jest wlew oleju do skrzyni - ale zapóźno i juz zdazył zalać sprzęgło...
bo zaraz bierzemy sie do roboty heh 
- Brader
- Berbeć
to musisz pisać konkretnie co jak się działo bo wtedy jest łatwiej wymóżdżyć...Brader napisał(a):Tak dokladnie tak bylo jak piszesz,
-

SotoM - Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów