Element Visco

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

Element Visco

Postprzez zblesiu » 1 gru 2013, o 22:01

Witam jechałem jednego dnia i nagle coś mi zaczęło szorować i stukać o nadwozie, Po wieżdzie na Kanał zobaczyłem że Jest tak jakby luźna osłona od Visco. Do czego ona wgl służy ? Bo była ona umocowana na gumie i się zerwała... szukałem w internecie po stronach i nigdzie takiego elementu nie znalazłem. Do czego to służy i jaką spełnia zasadę ?Doda że to Golf III Variant Syncro.

Kilka fotek o co Chodzi..
http://zblesiu.flog.pl/wpis/8097522/
zblesiu
Berbeć
 
Posty: 6
Dołączył(a): 1 gru 2013, o 21:18
Lokalizacja: Pomorskie

Element Visco

 

Postprzez k-m-r1 » 2 gru 2013, o 19:24

Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
Avatar użytkownika
k-m-r1
Weteran
 
Posty: 2080
Dołączył(a): 24 sie 2008, o 18:48
Lokalizacja: OOL DW Praszka Wrocław

Postprzez zblesiu » 2 gru 2013, o 21:27

Zdjęć ok, może źle szukałem czy coś, ale do czego to służy ? jakie to ma zastosowanie tam ?
zblesiu
Berbeć
 
Posty: 6
Dołączył(a): 1 gru 2013, o 21:18
Lokalizacja: Pomorskie

Postprzez palio » 2 gru 2013, o 21:36

zblesiu, miłej lektury
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=14&t=9972
temat: jak działa syncro
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3891
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez k-m-r1 » 3 gru 2013, o 13:45

szukaj teżtematów z golfem 2 oraz Transprterem T3 T2 dlatego że było wiecej takich autek z napędem jak MK3
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
Avatar użytkownika
k-m-r1
Weteran
 
Posty: 2080
Dołączył(a): 24 sie 2008, o 18:48
Lokalizacja: OOL DW Praszka Wrocław

Postprzez marcinkazimierz » 5 gru 2013, o 19:07

to jest samowywazenie visco mi odpadlo w czasie drogi w rumuni nowe ok 1500 zł
pasuje tez od passata
marcinkazimierz
Gaduła
 
Posty: 530
Dołączył(a): 27 kwi 2012, o 20:54
Lokalizacja: Lublin

Postprzez murgen » 5 gru 2013, o 23:11

Ja tam nie maialem tego jak golfa kupilem. Mam dokupione ale czy jest sens zakładac ??
Ale na zdjeciu to widac ze uszczelniacze do wymiany.....................
Avatar użytkownika
murgen
Gaduła
 
Posty: 440
Dołączył(a): 27 lip 2012, o 07:29
Lokalizacja: podkarpacie

Postprzez zblesiu » 6 gru 2013, o 14:47

marcinkazimierz napisał(a):to jest samowywazenie visco mi odpadlo w czasie drogi w rumuni nowe ok 1500 zł
pasuje tez od passata


mi też odpadło w czasie jazdy i prawie przewody hamulcowe uszkodziło.. wyciąłem to boszkiem i jeżdżę bez i na razie ok :)

[ Dodano: 2013-12-06, 13:48 ]
murgen napisał(a):Ja tam nie maialem tego jak golfa kupilem. Mam dokupione ale czy jest sens zakładac ??
Ale na zdjeciu to widac ze uszczelniacze do wymiany.....................


uszczelniacze są do wymiany :( mechanik razem z rozrządem wymieni :)
zblesiu
Berbeć
 
Posty: 6
Dołączył(a): 1 gru 2013, o 21:18
Lokalizacja: Pomorskie

Postprzez marcinkazimierz » 26 gru 2013, o 15:21

te wywazenie wystepuje tylko w dieslach
marcinkazimierz
Gaduła
 
Posty: 530
Dołączył(a): 27 kwi 2012, o 20:54
Lokalizacja: Lublin

Postprzez murgen » 26 gru 2013, o 19:10

marcinkazimierz napisał(a):te wywazenie wystepuje tylko w dieslach


Ja osobiscie odkrecalem takie wywazenie od paska b3 2.0 benzin.
Avatar użytkownika
murgen
Gaduła
 
Posty: 440
Dołączył(a): 27 lip 2012, o 07:29
Lokalizacja: podkarpacie


- - -



Powrót do Napęd i skrzynia biegów

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości