Ecomatic raz jeszcze

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

Ecomatic raz jeszcze

Postprzez Marsal » 9 sty 2010, o 19:02

Witam!
Interesuje mnie wersja Golfa MK3 Ecomatic. przeczytałem chyba wszystkie tematy na tym forum i w googlach o tym wynalazku. Bardzo mi się to podoba. Jednak nurtuje mnie pewna kwestia.
W kilku wątkach jest napisane, że w momencie zepsucia systemu ecomatic można zamontować "normalne" sprzęgło. W innych miejscach jest to zaprzeczane, gdyż jest to automat. Sa na forum pytania co trzeba wymienić aby z ecomatica zrobić manuala, ale wszystkie pozostają bez odpowiedzi.
Pomóżcie, podpowiedzcie prosze które części się to wymienia i jaki jest przybliżony koszt tej operacji.
Pozdrawiam
Marsal
Czytacz
 
Posty: 90
Dołączył(a): 9 sty 2010, o 18:39
Lokalizacja: Gdynia

Ecomatic raz jeszcze

 

Postprzez SotoM » 10 sty 2010, o 17:32

skrzynia jest manual tylko sprzęgło jest automatyczne-zasilane chyba jest podciśnieniem z serwa. Osobiscie nie widziałem tego rozwiązania na żywo pod maską golfa 3.
Mój były SotoMoVWóz

Powered by diesel inside -by Leopard
Avatar użytkownika
SotoM
Members
 
Posty: 4053
Dołączył(a): 22 lip 2007, o 12:45
Lokalizacja: Szczecin
Rocznik: 2007
Silnik: BRD
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez Marsal » 11 sty 2010, o 09:25

Dzięki wiekie za odpowiedź.
Wiem że to nietypowa wersja golfa.
Jakby ktoś coś wiedział więcej to prosze pisać.
Szczególnie cenne będą uwagi osób które zamieniały ecomatica w zwykłego manuala.
Pozdrawiam
Marsal
Czytacz
 
Posty: 90
Dołączył(a): 9 sty 2010, o 18:39
Lokalizacja: Gdynia

Postprzez Z@char » 22 cze 2011, o 17:22

siemanko sluchaj mojaatic lecz ktos przerobil ja na zwyklego czyli poprostu ma pozaslepiane pare przewodow mama ma takiego golfa byla to wersja ecomatic lecz ktos juz ja przerobil na zwyklaka czyli ma pozalepiane pare przewodow
Z@char
Berbeć
 
Posty: 1
Dołączył(a): 22 cze 2011, o 16:18
Lokalizacja: police

Postprzez ad@mus » 25 sty 2012, o 00:40

Witam ja mam Golfa III 1.9d ecomatic i już mam dosyć opowiadania kazdemu jak to działa bo wszyscy są w szoku, autko jako drugie w domu śmiga super i zona się do niego przyzwyczaiła choć rocznik 1993 to ma się świetnie, przyspieszenie 0, ale jak podjeżdżam do świateł i jest zupełna cisza to się wszyscy dziwią dlaczego gasnie jak ktoś chce info to odpowiem
Ostatnio edytowano 25 sty 2012, o 18:16 przez ad@mus, łącznie edytowano 1 raz
Ecomatic
ad@mus
Berbeć
 
Posty: 1
Dołączył(a): 24 sty 2012, o 22:59
Lokalizacja: Radomsko

Postprzez SotoM » 25 sty 2012, o 01:30

bo ma ECO system start/stop...
zmaż ten numer bo sie nie ogarniesz od naciagajacych natrentów albo jeszcze ci nie wysłali smsami enzyklopedii..., jak ktos bedzie chciał wiedziec to do ciebie napisze na pw
Mój były SotoMoVWóz

Powered by diesel inside -by Leopard
Avatar użytkownika
SotoM
Members
 
Posty: 4053
Dołączył(a): 22 lip 2007, o 12:45
Lokalizacja: Szczecin
Rocznik: 2007
Silnik: BRD
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi


- - -



Powrót do Napęd i skrzynia biegów

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości