Moderator: Moderator
I jak się okazało oleju było 2,2litra jak spuściłem... W takim razie od czego mogły się pojawić takie objawy? Dlaczego na 5 jak jadę to słychać świst ze skrzyni, a na innych biegach nie i terkocze na wolnych obrotach nie zawsze bo nie zawsze ale bardzo często???????????Miałem tak w golfie 2, że na biegu 1-2 rzęziło w skrzyni podczas jazdy i na luzie, a na wyższych biegach ok i było to łożysko w skrzyni wałka 1 i 2 biegu, wymiana była nieopłcalna wiec kupiłem nową skrzynię. proponuje podjechac na warsztat co sie tym zajmuje i ci powiedzą. Wymiana lożyska w razie co jest mało opłcalna-przez warsztat.art1809 napisał(a):Dlaczego na 5 jak jadę to słychać świst ze skrzyni,
i boję się, że może mi się coś rozlecieć na środku drogi i wtedy laweta, a tego bym nie chciał. Zastanawiam się nad naprawą lub też wymianą ale z tego co wiem to wymiana tych łożysk nie bardzo się opłaca, lepiej całą skrzynię wymienić. Co radzicie? Macie może jakąś skrzynię w przystępnej cenie? I jeżeli ktoś jest z mojego regionu to może zna jakiegoś dobrego i taniego machera bo samemu to chyba byłby problem raczej? Powrót do Napęd i skrzynia biegów
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości