Witam.
Od jakiegoś czasu zauważyłem, że w trakcie wciskania lub też wyciskania pedału sprzęgła czuć w nodze dziwne drganie. Sprzęgło miałem wymieniane ok. pół roku temu (LUK). Z linką widzę, że też jest wszystko w porządku.. nie przeszkadza to drganie w ruszaniu czy też w trakcie jazdy tylko strasznie mnie to irytuje.. ktoś miał podobny problem? silnik AEX 1.4
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
-

GolfiarzJR - Administrator
- Rocznik: 1984
- Silnik: 2.5
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Michał20, To może szarpiesz , ubierz wygodne buty inne niż zawsze jeżdzisz i zobacz
,jak bedzie to samo to moze być wina luznego pedału sprzęgła (nie moze być za bardzo luzny i za mało bo wtedy zaczyna szarpać)
,jak bedzie to samo to moze być wina luznego pedału sprzęgła (nie moze być za bardzo luzny i za mało bo wtedy zaczyna szarpać)-

GolfiarzJR - Administrator
- Rocznik: 1984
- Silnik: 2.5
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
GolfiarzJR napisał(a):Może być winna poduszka pod silnikiem któraś
Pewnie chodzi Ci o poduszkę skrzyni...
GolfiarzJR napisał(a):Michał20, To może szarpiesz , ubierz wygodne buty inne niż zawsze jeżdzisz i zobacz ,jak bedzie to samo to moze być wina luznego pedału sprzęgła (nie moze być za bardzo luzny i za mało bo wtedy zaczyna szarpać)
Skoro user pisze że podczas wciskania czuje wibracje to można domniemywać że linka sprzęgła jest wtedy napięta. So... o jakim luzie mówisz?
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów