Witam,
mam pytanko - musze wymienic skrzynie biegow, mam golfa III 1,6 ABU z 94r. Ktos mógł by mi doradzic o jakim oznaczeniu potrzebuje skrzynie? Z tego co sie orientuje do 1,6 pasuja skrzynie z golfow tak 1,4 jak i 1,6. Szukalem na allegro ale nie chce kupowac skrzyni ktora bede musial zaraz odeslac bo nie pasuje. Z gory dzieki za pomoc
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-

sirGrzesio - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
miszung napisał(a):Z tego co sie orientuje do 1,6 pasuja skrzynie z golfow tak 1,4 jak i 1,6
Kup od 1.6
nigdy nie wiadomo jaka jest dokladna różnica
... szukaj 1.6 abu z takiego samego rocznika i kupuj
Silniki 1.4 to dziwne silniki poczatkowo 4biegi, pozniej przez dwa lata produkowali ze skrzynia 5biegów, produkowali go do 95 i pozniej zmienili na silnik z pelnym wtryskiem (AEX, APQ)
A pamietaj sprzedajacy (zwlaszcza na allegro) sprzedadza Ci to co Ty chcesz
czyli powiesz ze slyszales ze od 1.4 pasuje to on powie Tak tak Panie pasuje mam taka
he-

K@mil - POMOCNIK

No wlasnie wiem ze najlepiej bylo by z takiego samego silnika jednak o to dosc trudno - slyszalem tez ze od seata chyba ibizy pasuja skrzynie, jednak to jest taka wiedza 'pi przez drzwi', a wiadomo jest to sprawa dosyc pilna i chcial bym jak najszybciej ta skrzynie kupic. Dzieki za porade odnosnie silnika 1.4;]
-

miszung - Czytacz
krzysiudd napisał(a):u mnie na wlepce w bagażniku pisze CKL albo CHL. troche trudno stwierdzic. do jednego typu silnika montowli rózne skrzynki manualne?
CHL, nie bylo skrzyni o oznaczeniu CKL.
Tak, montowali. CHL rozni sie od CNU wartoscia przolozenia biegu wstecznego wynoszaca dla CHL - 4,063, zas dla CNU - 3,875.
Pozostale przelozenia, czyli - 1=3,455; 2=1,955; 3=1,250; 4=0,891; 5=0,740; sa identyczne.
Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~
-

Sivy - Members
będzie grało. ja jak zmieniałem w swoim ABU skrzynię nie patrzyłem na oznaczenie tylko czy będzie pasowała. ostatecznie kupiłem o innym oznaczeniu i gra muzyka 

-

sirGrzesio - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Powrót do Napęd i skrzynia biegów