Czy pasuje skrzynia

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

Czy pasuje skrzynia

Postprzez Mahado2009 » 18 lis 2008, o 17:35

Mam bardzo duży problem jestem szczęśliwym posiadaczem Golfa 3 1.4 1994 i potrzebuje niestety wymienić w nim skrzynie biegów i chce się dowiedzieć czy mogę wstawić skrzynie biegów od Golfa 3 1.6 czy nie będzie z tym żadnych problemów. Proszę o szybka odpowiedzi> z góry wielkie dzięki.
Mahado2009
Berbeć
 
Posty: 3
Dołączył(a): 18 lis 2008, o 17:29
Lokalizacja: Jelenia Góra

Czy pasuje skrzynia

 

Postprzez mani51 » 18 lis 2008, o 17:48

Mahado2009, w benzynowych były chyba dwa rodzaje skrzyni, w jednej był rozrusznik z tyłu a w drugiej z przodu. i właśnie te z rozrusznikiem z tyłu były przy 1,4 i 1,6 więc jest szansa że Ci spasuje...najlepiej to na podstawie wyglądu jak byś miał jakieś fotki to można próbować porównać
Avatar użytkownika
mani51
Members
 
Posty: 1415
Dołączył(a): 30 cze 2008, o 09:43
Lokalizacja: TJE, Wodzisław

Postprzez Mahado2009 » 18 lis 2008, o 17:55

Tyle wiem ze w 1.4 jest rozrusznik z tyłu jedynie rozrusznik w 1.6 nie wiem gdzie jest, a i jeszcze jedno bo chodzi czy połączenie na skrzyni z silnikiem z 1.6 nie będzie miała żadnych luzów??
Mahado2009
Berbeć
 
Posty: 3
Dołączył(a): 18 lis 2008, o 17:29
Lokalizacja: Jelenia Góra

Postprzez mani51 » 18 lis 2008, o 18:53

Mahado2009 napisał(a):jeszcze jedno bo chodzi czy połączenie na skrzyni z silnikiem z 1.6 nie będzie miała żadnych luzów??


tego to ja niewiem...sam zmieniałem skrzynię i w 1,6 są rozruszniki z tyłu ale na allegro znalazłem też kilka takich co rozrusznik był z przodu. wiem że wymiana skrzyni to raczej pilna sprawa i nie ma czasu na sprawdzanie więc najlepej szukać skrzyni od takiego samego silnika. Ja zrobiłem tak że wyjąłem swoją skrzynię i dopiero szukałem takiej samej - moja jest z seata toledo
Avatar użytkownika
mani51
Members
 
Posty: 1415
Dołączył(a): 30 cze 2008, o 09:43
Lokalizacja: TJE, Wodzisław

Postprzez Mahado2009 » 18 lis 2008, o 20:02

Dziękuje można temat zamknąć już się wszystkiego dowiedziałem a z tym rozrusznikiem jest ze jak jest bezany jest z tyłu a w disach jest z przodu.
Mahado2009
Berbeć
 
Posty: 3
Dołączył(a): 18 lis 2008, o 17:29
Lokalizacja: Jelenia Góra

Postprzez rudy » 18 lis 2008, o 20:19

1.6 aee ma rozrusznik z przodu
Avatar użytkownika
rudy
Badacz tematu
 
Posty: 202
Dołączył(a): 17 wrz 2008, o 12:23
Lokalizacja: Załuki

Postprzez K@mil » 18 lis 2008, o 20:23

Musisz tez uwazac w silniczkach 1.6 z tego co wiem sa dwa rodzaje skrzyn Mała i Duża :)

1.6 AEA tez ma rozrusznik z przodu :)
Avatar użytkownika
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK
 
Posty: 4895
Dołączył(a): 30 lis 2007, o 19:15
Lokalizacja: NDZ/CT


- - -



Powrót do Napęd i skrzynia biegów

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości