Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
aha to o to chodziło no to poduszki są ok..a tuleje miałem wymieniane wszystkie..a czy możliwe jest że to może być wina poduszka tej z przodu czyli okolice chłodnicy..tak mi ktoś powiedział..a jak to sprawdzić??
-

andreibiza - Czytacz
andreibiza napisał(a):aha to o to chodziło no to poduszki są ok..a tuleje miałem wymieniane wszystkie..a czy możliwe jest że to może być wina poduszka tej z przodu czyli okolice chłodnicy..tak mi ktoś powiedział..a jak to sprawdzić??
Luknij na temat tutaj masz zdjęcie poduszek z przodu i z tyłu jak wyglądają:
http://www.golf3.pl/topics28/wymiana-se ... htm#183249
A co do ich sprawdzenia to na oko ich tak nie sprawdzisz...dopiero po wyjeciu patrzysz w jakim jest stanie guma
Bankowo masz wywalone poduszki górne amortyzatorów.W sklepie mów że chcesz kupic poduszki górne amortyzatorów potem podasz rocznik golfika i Ci dobiorą z katalogu.Dadzą ci pewnie firmy SWAG.Aha i jak już będziesz kupował to wymień po jednej i po 2 stronie 
-

Pascal - Members
kurcze ale tępo napisałem wyżej:) chodziło mi o poduszkę silnika jest ona przy grilu.. Pascal a przy tej wymianie tych poduszek trzeba wyciągac amorki?
-

andreibiza - Czytacz
andreibiza napisał(a):Pascal a przy tej wymianie tych poduszek trzeba wyciągac amorki?
Jak juz odkrecisz koła a potem mocowanie górne amortyzatorów to wachacz opadnie Ci na dół i wtedy wsadzasz ręke zdejmujesz poduchy.Zakładasz nowe,potem podstawiasz podnosnik pod wachacz i go podnosisz ,tylko powoli musisz trafić w górny otwór tak by poduszka ładnie trafiła i się ułożyła...
Wtedy łapiesz śrubą i jedziesz z drugiej strony 
-

Pascal - Members
a jeszcze pytanko czy po wykonaniu tej czynności trzeba ustawiac zbieżnośc?? przed kupnem opon robiłem to ( tzn. mechanik robił:P)
-

andreibiza - Czytacz
teoretycznie po każdej naprawie zawieszenia nalezy spr. geometrie pojazdu... wiele ludzi to olewa. jedzie prosto to w dupie z tym.... a potem - koledzy ścina mi opony itd....
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Powrót do Napęd i skrzynia biegów