ps. dodam że stojąc na luzie, na prostej drodze, gdy wciskam sprzęgło i puszczam to buja samochodem delikatnie do przoduModerator: Moderator
• Strona 1 z 1
Ciężko wchodzi 1 i 2 1.9 tdi 110km
Witam. Od dawna borykam się z tym tematem, otóż jedynka i dwójka wchodzą mi ze zgrzytem. Stojąc na światłach szybko nie wbije jedynki od razu po wcisnięciu sprzęgła, dopiero gdy przytrzymam sprzęgło dłuzej to wtedy wchodzi normalnie. Problem narasta gdy silnik jest zimny, szczególnie przy mrozach, wtedy wrzucic jedynkę jest problem. Jesienią wymieniłem sprzęgło na nowe i usunąłem dwumase, lecz problem pozostał. Co może być przyczyną? Ciśnienie w hydraulice? Wybierak? pomóżcie
ps. dodam że stojąc na luzie, na prostej drodze, gdy wciskam sprzęgło i puszczam to buja samochodem delikatnie do przodu
ps. dodam że stojąc na luzie, na prostej drodze, gdy wciskam sprzęgło i puszczam to buja samochodem delikatnie do przodu-

zicer - Badacz tematu
jeśli to nie sąlinki do regulacji to raczej skrzynia robi papa
ole jjest? i jaki
sprzegło odpowietrzone?
sgrzyta bo synchronizatorów już możę nie być a zmieniając szybko i mocno biegi zrobiłeś to samo co brachol ze swojąskrzynią czyli kolejna do wymiany bo rozsypałą sie
ole jjest? i jaki
sprzegło odpowietrzone?
sgrzyta bo synchronizatorów już możę nie być a zmieniając szybko i mocno biegi zrobiłeś to samo co brachol ze swojąskrzynią czyli kolejna do wymiany bo rozsypałą sie
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów