Ciężko wchodzi 1-dynka

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

Ciężko wchodzi 1-dynka

Postprzez ulises » 15 cze 2010, o 10:06

Witam

Od jakiegoś czasu ciężko wchodzi mi pierwszy bieg. Nie za każdym razem ale często zdarza się, że muszę poruszać na inne biegi bo nie chce wejść. Co to może być ??
Avatar użytkownika
ulises
Czytacz
 
Posty: 40
Dołączył(a): 30 cze 2008, o 09:46
Lokalizacja: Szczecin

Ciężko wchodzi 1-dynka

 

Postprzez e2 » 15 cze 2010, o 10:20

u mnie nie pomogła wymiana oleju na nowy więc to na pewno nie to co większość będzie twierdzić, dlatego mam zagadkę między sprzęgłem (bo jak odpuszczę i wcisnę znowu to jest ok) lub jakimś wybierakiem czy innymi shitami w skrzyni.
Moje mk3
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
Avatar użytkownika
e2
Members
 
Posty: 1545
Dołączył(a): 18 lis 2008, o 12:04
Lokalizacja: Gotenhafen
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez pawel1990 » 15 cze 2010, o 10:40

Podpinam się do tematu, identyczną mam sytuację co kolega e2
-----------------------------------------------------------
Byłe MK3 1.8 GT --> moj-golf/moje-gt-t21191.html

Byłe MK3 VR6 --> moj-golf/zwykle-mk3-vr6-by-pawel1990-t34070.html

Byłe MK3 GTI --> moj-golf/zielone-gti-t54087.html

Obecny B5 kombi --> inne-samochody-z-rodziny-vag/b5-variant-by-pawel1990-t64298.html
Avatar użytkownika
pawel1990
Members
 
Posty: 1007
Dołączył(a): 25 wrz 2009, o 08:41
Lokalizacja: Sędziszów

Postprzez Bradley » 15 cze 2010, o 11:58

e2, jak po kilkukrotnym wcisnieciu sprzegla jest ok to trzeba odpowietrzyc wysprzeglik.
Jak dalej ejst kupa to jest regulacja linki co odpowiada za ruchy na boki, w przod pojazu ja wyciagnac maksymalnie ile sie da.
W przypadku benzyn to tam sa ciegla, wiec nie wiem ktorym regulowac.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++ :)
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Bradley
Fanatyk
 
Posty: 1120
Dołączył(a): 15 maja 2009, o 13:17
Lokalizacja: Bielsko-Biała / Katowice

Postprzez e2 » 15 cze 2010, o 13:42

:padam: :padam: Bradley za tą informację ;d. Bałem się, że będzie coś do wymiany, ale jak to tylko regulacja to się zrobi niedługo :D
Moje mk3
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
Avatar użytkownika
e2
Members
 
Posty: 1545
Dołączył(a): 18 lis 2008, o 12:04
Lokalizacja: Gotenhafen
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez ulises » 15 cze 2010, o 18:10

pogrzebałem w aucie okazało się że z mechanizmu zmiany biegów wykruszyła mi się taka kulka gumowa :/ gdzie ja teraz dostane takie coś??
Avatar użytkownika
ulises
Czytacz
 
Posty: 40
Dołączył(a): 30 cze 2008, o 09:46
Lokalizacja: Szczecin

Postprzez Bradley » 15 cze 2010, o 18:17

No i przesmarowac i popsikac dzwignie, do ktorej przykreca sie linke. CX80 dalo rade ;p
VW Vento 1.9TDI 1Z ++ :)
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Bradley
Fanatyk
 
Posty: 1120
Dołączył(a): 15 maja 2009, o 13:17
Lokalizacja: Bielsko-Biała / Katowice

Postprzez kermid » 15 cze 2010, o 18:26

ulises, ta część się nazywa palec lub przegub włączania biegów czy jakoś tak,szukaj tej części po tym numerze 191711233.Też to wymieniałem,niestety w intercarsie tego nie mieli i wysłali mnie do aso,ale znalazłem to w innym sklepie kosztowało 42zł
Avatar użytkownika
kermid
Badacz tematu
 
Posty: 228
Dołączył(a): 28 lut 2009, o 16:49
Lokalizacja: Białystok

Postprzez ulises » 15 cze 2010, o 21:06

kermid napisał(a):ulises, ta część się nazywa palec lub przegub włączania biegów czy jakoś tak,szukaj tej części po tym numerze 191711233.Też to wymieniałem,niestety w intercarsie tego nie mieli i wysłali mnie do aso,ale znalazłem to w innym sklepie kosztowało 42zł


Czy to jest ta część ?
http://www.samli.pl/product_info.php?product_id=75165
Avatar użytkownika
ulises
Czytacz
 
Posty: 40
Dołączył(a): 30 cze 2008, o 09:46
Lokalizacja: Szczecin

Postprzez kermid » 15 cze 2010, o 23:03

tak dokładnie
Avatar użytkownika
kermid
Badacz tematu
 
Posty: 228
Dołączył(a): 28 lut 2009, o 16:49
Lokalizacja: Białystok

Postprzez ulises » 16 cze 2010, o 07:57

kermid, Poszedłem wczoraj zobaczyć jeszcze raz do samochodu, ale to wygląda inaczej. To jest jakby na takim pręcie przyspawana rączka na której jest (była) zamontowana ta kulka. Później zrobię dokumentacje fotograficzną to zamieszczę jak to wygląda. Mam silnik AFT.
Avatar użytkownika
ulises
Czytacz
 
Posty: 40
Dołączył(a): 30 cze 2008, o 09:46
Lokalizacja: Szczecin

Postprzez kermid » 16 cze 2010, o 09:21

Myślałem że to zwykłe 1.6 :lol: w takim razie to nie wiem jak to tam wygląda u Ciebie ale pewnie to nic takiego co nie dało by się zrobić samemu
Avatar użytkownika
kermid
Badacz tematu
 
Posty: 228
Dołączył(a): 28 lut 2009, o 16:49
Lokalizacja: Białystok

Następna strona

- - -



Powrót do Napęd i skrzynia biegów

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 6 gości