Ciężko mi pracuje sprzęgło jak wciskam.Pomocy!!!

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

Ciężko mi pracuje sprzęgło jak wciskam.Pomocy!!!

Postprzez Blizniak » 1 gru 2007, o 13:47

mam taki problemik.mam golfika 1.6 . od jakiegos czasu bardzo ciezko mi pracuje sprzeglo.tzn. jak go wciskam to czuje straszny opór.linkę dopiero co wymienilem.biegi mi wchodza bez problemu.sprzeglo sie nie slizga.co to moze byc?mam nadzieje ze nie bede musial wymieniac calego sprzegla.
Blizniak
Berbeć
 
Posty: 7
Dołączył(a): 1 gru 2007, o 13:35
Lokalizacja: Radom

Ciężko mi pracuje sprzęgło jak wciskam.Pomocy!!!

 

Postprzez młody88 » 2 gru 2007, o 16:27

sprawdż jak pracuje pedał bez linki jak dobrze to bez zdięcia skrzyni trudno coś powiedziec.
młody88
Badacz tematu
 
Posty: 396
Dołączył(a): 2 gru 2007, o 12:23
Lokalizacja: Radom

Postprzez oizo » 2 gru 2007, o 23:42

moze byc zapieczona ta lapa co wyciska lozysko oporowe u mnie to mialem a tez mam 1.6 itaka malutka skrzynie. jaka masz linke?
oizo
 

Postprzez Blizniak » 4 gru 2007, o 13:59

siemanko.mam juz problem z glowy.po wyjeciu skrzyni okazalo sie ze walniete jest lozysko dociskowe i teraz juz pedal sprzegla pracuje mi ok.ale znowu mam teraz inny problem.po wlozeniu skrzyni w czasie jazdy jezeli jade na polsprzegle to drzy mi caly samochod.czy przyczyna moze byc za mocno dokrecona poduszka od skrzynia?
Blizniak
Berbeć
 
Posty: 7
Dołączył(a): 1 gru 2007, o 13:35
Lokalizacja: Radom

Postprzez młody88 » 4 gru 2007, o 20:06

moim zdaniem napewno nie. w VW nie ma łożyska dociskowego ;-)
Systemy lokalizacji i monitoringu pojazdów GPS tel.511 623 467
młody88
Badacz tematu
 
Posty: 396
Dołączył(a): 2 gru 2007, o 12:23
Lokalizacja: Radom

Postprzez oizo » 5 gru 2007, o 17:48

moze mu chodzilo o lozysko oporowe sprzegla
oizo
 

Postprzez młody88 » 5 gru 2007, o 21:05

w VW nie ma. chyba ?e sie myle ale raczej nie. Jest sprz?g?o ci?gnione, jego zaleta to w?a?nie brak ?o?yska
Ostatnio edytowano 7 gru 2007, o 17:37 przez młody88, łącznie edytowano 1 raz
młody88
Badacz tematu
 
Posty: 396
Dołączył(a): 2 gru 2007, o 12:23
Lokalizacja: Radom

Postprzez oizo » 6 gru 2007, o 18:06

jak kupowalem komplet sprzegla to bylo tam lozysko oporowe wiec raczej jest w golfie mechanik tez mowil ze jest ja sie tam nie znam dokladnie ale jak bylo to chyba jest he he
oizo
 

Postprzez Blizniak » 7 gru 2007, o 16:42

sory pomylilem sie.jest lozysko oporowe a nie dociskowe. chodzilo mi wlasnie o oporowe
Blizniak
Berbeć
 
Posty: 7
Dołączył(a): 1 gru 2007, o 13:35
Lokalizacja: Radom

Postprzez młody88 » 7 gru 2007, o 17:27

w tym problem ze miedzy lozyskiem oporowym a dociskowym nie ma róznicy poza nazwa.
młody88
Badacz tematu
 
Posty: 396
Dołączył(a): 2 gru 2007, o 12:23
Lokalizacja: Radom





Powrót do Napęd i skrzynia biegów

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości