Witam!
Mam mały problem no i nie wiem jak go rozwiązać więc zwracam się do forumowiczów o pomoc.
Jadąc samochodem po przekroczeniu 100 km/h z pod deski wydobywa się dziwny dźwięk, tak jakby brzęczenie, gdy zwalniam brzeczenie ustaje. Sprawdzałem to na różnych obrotach silnia i dzieje sie to tylko wlasnie po przekroczeniu 100 km/h. Proszę o pomoc...
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
-

marcinkoz2910 - Members
Łożyska są ok. Wolno zwisające elementy nie powinny wydawać takiego dźwięku no i tylko przy określonej prędkości 

- PiotreK156
- Berbeć
zobacz czy nie oberwała sie osłona termiczna nad układem wydechowym. lub złącze elastyczne w ukł.wydechowym.
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
jeśli to nie ma związku z obrotami silnika tylko z prędkością to szukałbym przyczyny od skrzyni po koła... skoro piszesz, że łożyska są ok. to może koła się nadają do wyważenia... u mnie kiedyś też tak było że po przekroczeniu jakiejś prędkości było słychać różne wibracje ale po założeniu nowych oponek z dobrze wyważonymi felgami żadna prędkość nie powodowała już takich wibracji
Mój GTI 2.0 16V ABF
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
-

czepi - Members
Hmm no to będę musiał poszukać przyczyny właśnie tam. Tylko nie wiem czemu to tak nagle się pojawiło, wcześniej nie miało to miejsca... 

- PiotreK156
- Berbeć
mam pytanie...podczas jazdy gwirzdze mi cos w tylnim kole, kiedy nacisne na chamulec piszczenie przestaje;/....co to moze byc?? 

- ktosikstce
- Berbeć
coś w tylnych hamulcach sie dzieje. trzeba było by zrzucić bebny i zrobić weryfikacje czesci...mogła sie też nawet jakaś spręrzynka ze starości peknac 

-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów