brak elementu w mechanizmie zmiany biegów

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

brak elementu w mechanizmie zmiany biegów

Postprzez griecco » 8 wrz 2015, o 11:23

Witam,

Mam problem z brakującym elementem (nr 2 na schemacie). Powiedzcie mi proszę czy ta płytka jest do kupienia? Na jednym ze szrotów powiedzieli że jest zanitowana i trzeba wymienić cały mechanizm... Ja problemu nie mam, ale ponieważ moja połówka ma zamiar zacząć jeździć muszę temat ogarnąć.

Please help :)

Pozdrawiam
Załączniki
<
78678853us1.jpg
griecco
Berbeć
 
Posty: 4
Dołączył(a): 8 wrz 2015, o 11:13
Lokalizacja: Giemzów k. Łodzi
Rocznik: 1996
Silnik: 1.9d
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

brak elementu w mechanizmie zmiany biegów

 

Re: brak elementu w mechanizmie zmiany biegów

Postprzez Thorsten » 8 wrz 2015, o 13:56

Pytałem kiedyś w sklepie ale powiedziano mi że może być ciężko. Jednak kiedyś do mk2 kupowałem bez problemów...
Jak dobrze pamiętam zostały mi stare te plastiki z mk2 i postaram się porównać go z tym z mk3 i jeśli będzie pasować dam znać.
MK3
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
Avatar użytkownika
Thorsten
Moderator Globalny
 
Posty: 1048
Dołączył(a): 2 cze 2013, o 16:17
Lokalizacja: BKL
Rocznik: 1996
Silnik: 1.6 AEE
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Re: brak elementu w mechanizmie zmiany biegów

Postprzez griecco » 8 wrz 2015, o 16:05

#Thorsten z niecierpliwością czekam na info. Byłoby na prawdę rewelacyjnie jakby pasowało... Przyznam szczerze że panowie ze szrotu trochę ostudzili mój zapał...
griecco
Berbeć
 
Posty: 4
Dołączył(a): 8 wrz 2015, o 11:13
Lokalizacja: Giemzów k. Łodzi
Rocznik: 1996
Silnik: 1.9d
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Re: brak elementu w mechanizmie zmiany biegów

Postprzez Thorsten » 8 wrz 2015, o 16:48

A więc moim zdaniem na 99,9% pasuje, wielkość ta sama, rozstaw na mocowanie ten sam. Ciężko było znaleźć różnicę. Dołączam foto mojego starego plastiku który pochodził dokładnie z mk2 z 89r. motor 1.8 90kucy. Jak widać jest połamany ale jako podgląd. Aha, jak kupowałem nowy zapłaciłem nie więcej niż 15zł i w zestawie były śrubki takie jak na foto.
Załączniki
<
2015-09-08-541.jpg
MK3
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
Avatar użytkownika
Thorsten
Moderator Globalny
 
Posty: 1048
Dołączył(a): 2 cze 2013, o 16:17
Lokalizacja: BKL
Rocznik: 1996
Silnik: 1.6 AEE
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Re: brak elementu w mechanizmie zmiany biegów

Postprzez griecco » 8 wrz 2015, o 20:00

a pamiętasz może gdzie kupowałeś nowy (aso czy zwykły sklep motoryzacyjny)??? wysyłam też info na priv.
griecco
Berbeć
 
Posty: 4
Dołączył(a): 8 wrz 2015, o 11:13
Lokalizacja: Giemzów k. Łodzi
Rocznik: 1996
Silnik: 1.9d
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Re: brak elementu w mechanizmie zmiany biegów

Postprzez MaciekgolfGTI » 29 paź 2015, o 06:17

Podłacze sie pod temat a mianowicie chce wymienic tz jabuszko czyli ta plastikowa kuleczke co jest mocowana w takim koszyku. I nie wiem jak mam sie za to zabrac i z ktorej strony to wychodzi:) prosze o jakas pomoc i z gory dzieku:)
MaciekgolfGTI
Berbeć
 
Posty: 13
Dołączył(a): 13 paź 2015, o 21:26
Rocznik: 1992
Silnik: 2.0 2E
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Re: brak elementu w mechanizmie zmiany biegów

Postprzez VolDan » 29 paź 2015, o 17:17

Prowadnica biegu wstecznego nr ASO 191 711 146C płaciłem w ASO VW jakieś 15zł

MaciekgolfGTI - jabłuszko to na dole ? to czeka Cie zrzucenie wydechu (tak tak dobrze widzisz :) )
Gaz mam w podłodze, nie w bagażniku ;)
VolDan
Moderator Globalny
 
Posty: 681
Dołączył(a): 7 wrz 2014, o 15:22
Lokalizacja: Wrocław
Rocznik: 92
Silnik: ABD POWER
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Re: brak elementu w mechanizmie zmiany biegów

Postprzez MaciekgolfGTI » 29 paź 2015, o 18:19

Dzieki wielkie za informacje. Czyli jak to czesto bywa czesc kosztowala 10plnów a roboty masa :)
MaciekgolfGTI
Berbeć
 
Posty: 13
Dołączył(a): 13 paź 2015, o 21:26
Rocznik: 1992
Silnik: 2.0 2E
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Re: brak elementu w mechanizmie zmiany biegów

Postprzez VolDan » 29 paź 2015, o 18:33

Mi kiedyś mechanior powiedział tak - kup kasetę inna, zregeneruj sobie ją na stole a do mnie przyjedz ja tylko wymienić za 70zł. ale to było dawno jakieś 3 lata temu :)
Gaz mam w podłodze, nie w bagażniku ;)
VolDan
Moderator Globalny
 
Posty: 681
Dołączył(a): 7 wrz 2014, o 15:22
Lokalizacja: Wrocław
Rocznik: 92
Silnik: ABD POWER
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe


- - - spodnie musto



Powrót do Napęd i skrzynia biegów

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 2 gości