. Podobno sprzęgło było wymieniane, ja odpowietrzałem układ, no i nic to nie pomogło. Pytanie, czy jest coś na co mogę zwrócić uwagę, oprócz tego, że jest to oznaka zużytego sprzęgła?Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Biegi ciężko wchodzą i sprzęgło łapie bardzo nisko
Cześć, mam golfa 3 cabrio 1.9 TDI AFN i mam z nim problem taki, że sprzęgło (hydrauliczne) chodzi bardzo nisko i biegi wchodzą z widocznym oporem. Wsteczny zgrzyta za każdym razem a jedynka tylko czasami
. Podobno sprzęgło było wymieniane, ja odpowietrzałem układ, no i nic to nie pomogło. Pytanie, czy jest coś na co mogę zwrócić uwagę, oprócz tego, że jest to oznaka zużytego sprzęgła?
. Podobno sprzęgło było wymieniane, ja odpowietrzałem układ, no i nic to nie pomogło. Pytanie, czy jest coś na co mogę zwrócić uwagę, oprócz tego, że jest to oznaka zużytego sprzęgła?- LosAlbertos
- Berbeć
- Rocznik: 98
- Silnik: 1.9 TDI AFN
- Paliwo: ON
- Nadwozie: cabrio
Re: Biegi ciężko wchodzą i sprzęgło łapie bardzo nisko
Dodam jeszcze, że wymieniłem wysprzęglik i pompę sprzęgła, i nadal nic to nie pomogło + jest jeszcze gorzej niż było bo jedynka bez zgrzytu nie wchodzi a wsteczny już w ogóle się poddał.
- LosAlbertos
- Berbeć
- Rocznik: 98
- Silnik: 1.9 TDI AFN
- Nadwozie: cabrio
Re: Biegi ciężko wchodzą i sprzęgło łapie bardzo nisko
Witam,
Wygląda na problem z regulacją lub montażem mechanizmu wysprzęglania, możliwe, że łożysko wyciskowe jest źle zamontowane albo widełki sprzęgła są zużyte lub wygięte.
Nawet przy nowych cylindrach sprzęgła, jeśli sprzęgło nie rozłącza się całkowicie, biegi będą wchodzić z trudnością. części samochodowe można obejrzeć Warto też sprawdzić grubość tarczy i prawidłowy montaż docisku.
Jeśli sprzęgło było wymieniane nieprawidłowo lub z niewłaściwymi tolerancjami, takie objawy są możliwe.
Wygląda na problem z regulacją lub montażem mechanizmu wysprzęglania, możliwe, że łożysko wyciskowe jest źle zamontowane albo widełki sprzęgła są zużyte lub wygięte.
Nawet przy nowych cylindrach sprzęgła, jeśli sprzęgło nie rozłącza się całkowicie, biegi będą wchodzić z trudnością. części samochodowe można obejrzeć Warto też sprawdzić grubość tarczy i prawidłowy montaż docisku.
Jeśli sprzęgło było wymieniane nieprawidłowo lub z niewłaściwymi tolerancjami, takie objawy są możliwe.
- jozef
- Berbeć
- Rocznik: 1997
- Silnik: 1.9
- Nadwozie: 5-drzwiowe
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów