Witam wczoraj gdy dolałem oleju do skrzyni biegów tam gdzie jest taki zielony koreczekw mk3 gti 2.0 8v zaczelo mi kapać pod autem i sprzęgło nie odbija do konca co to moze byc wlalem olej hipol 75w 90 do przekładni samochodowych które mogą pracowac z cieżkich war. tak pisało z tylu bardzo prosze o podpowiedzi co mam zrobic czy spu zały olej i wlac na nowo tylko jaki i ile czekam na podpowiedzi
[ Dodano: 2010-06-29, 19:29 ]
korek
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
i tak to jest jak.... pcha sie pod maske aby zaoszczedzic 10zł to nie jest wlew oleju do skrzyni tylko komora sprzęgła...
sprzęgło dobrze ci teraz bierze - nie masz problemów??
tyle było wałkowane na temat skrzyń i wymiany oleju co gdzie jak po co... jaka masz skrzynie?? sprzęgło na linke czy hydrauliczne??
sprzęgło dobrze ci teraz bierze - nie masz problemów??
tyle było wałkowane na temat skrzyń i wymiany oleju co gdzie jak po co... jaka masz skrzynie?? sprzęgło na linke czy hydrauliczne??-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
to kolego zrobiłeś tak samo jakbyś posmarował klocki hamulcowe smarem, aby nie piszczały podczas hamowania
1) Demontaż skrzyni Cię czeka.
2) Ten HIPOL to raczej nie jest dobry pomysł... Hipol wlewany był do skrzyń aut z PRL (Fiat, Polonez itp.)
1) Demontaż skrzyni Cię czeka.
2) Ten HIPOL to raczej nie jest dobry pomysł... Hipol wlewany był do skrzyń aut z PRL (Fiat, Polonez itp.)
-

prezesik - Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów