Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
albo linka albo sprzegło
witam ostatnio pytałem czemu muli mi sie golf dzisiaj zauwazyłem dziwnom rzecz a mianowicie w skrzyni jest taka łapa do której jest przymocowany jeden koniec linki sprzegła i jak rusza tom łapom to powinien tam byc jaki luz? bo u mnie jest około 5cm,jak poruszam tom łapom robi sie luz na lince i lnka wtedy jest nie nacagnieta wcisne pedał znowu sie naciaga poruszam tom łapom i znowu jest luz co o tym myslicie mozliwe ze mi sie sprzegło slizga bo jak chce ruszyc ze tak powiem z piskiem to daje mu przykłodowo 3tys na 1 noi puszczam sprzegło i mam takie uczucie jak bym ruszał na sniegu co myslicie o tym
-

piotrus23 - Members
Re: albo linka albo sprzegło
własnie jeszcze przed chwilom zauwazyłem ze jak wciskam sprzegło i je puszczam to cos pstryka w okolicach dociskupiotrus23 napisał(a):witam ostatnio pytałem czemu muli mi sie golf dzisiaj zauwazyłem dziwnom rzecz a mianowicie w skrzyni jest taka łapa do której jest przymocowany jeden koniec linki sprzegła i jak rusza tom łapom to powinien tam byc jaki luz? bo u mnie jest około 5cm,jak poruszam tom łapom robi sie luz na lince i lnka wtedy jest nie nacagnieta wcisne pedał znowu sie naciaga poruszam tom łapom i znowu jest luz co o tym myslicie mozliwe ze mi sie sprzegło slizga bo jak chce ruszyc ze tak powiem z piskiem to daje mu przykłodowo 3tys na 1 noi puszczam sprzegło i mam takie uczucie jak bym ruszał na sniegu co myslicie o tym
[ Dodano: 2008-03-24, 18:32 ]
a jak to sprawdzic aha napisz wogule jak sprawdzic sprzegło
-

piotrus23 - Members
musial byc w srodku samochodu schulic sie kolo pedalo czy tak wszytsko ok (czy nic nigdzie sie nie zesliznelo) a puznije od lapy do otworu w karoseri czy wszystko jest ok... sprawdz jeszcze pedal sprzegla czy sam w sobie nie ma luzow...
- piotr0488
- Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
musisz wyciagnac skrzynie i wtydy bedziesz mial dostep do sprzegla... najlepiej jak wymienil byc na orginlalne VW sprzeglo,,, bo te niektore zamieniki to gowno
- piotr0488
- Members
1. wykrecasz przeglob od strony skrzyni bo inaczej nie wyciagnie..
2. odkrecasz sruby wokolo wkrzyni na polaczeniu z silnikiem
3. najlepiej robic to w 2 osoby... samemu mozesz sobie niedac rady..
4. jak bedziesz wkladac spokrotem to musisz troche pokrecic skrzyniom aby wskoczylo w otor.
5. posrkecaj sruby i GOTOWE
2. odkrecasz sruby wokolo wkrzyni na polaczeniu z silnikiem
3. najlepiej robic to w 2 osoby... samemu mozesz sobie niedac rady..
4. jak bedziesz wkladac spokrotem to musisz troche pokrecic skrzyniom aby wskoczylo w otor.
5. posrkecaj sruby i GOTOWE

- piotr0488
- Members
Powrót do Napęd i skrzynia biegów