AFN zakładać dwumas czy jednomas?

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

AFN zakładać dwumas czy jednomas?

Postprzez rogra » 11 sty 2016, o 23:40

Jestem na etapie zmiany silnika i nie wiem czy zakładać dwu mas czy jednak jedno mas,seryjna 110KM bez modów
rogra
Czytacz
 
Posty: 32
Dołączył(a): 26 kwi 2015, o 16:16
Lokalizacja: BYDGOSZCZ

AFN zakładać dwumas czy jednomas?

 

Re: AFN zakładać dwumas czy jednomas?

Postprzez VolDan » 12 sty 2016, o 12:05

osobiście zakładał bym jednomas - jeden problem mniej ;)
Gaz mam w podłodze, nie w bagażniku ;)
VolDan
Moderator Globalny
 
Posty: 681
Dołączył(a): 7 wrz 2014, o 15:22
Lokalizacja: Wrocław
Rocznik: 92
Silnik: ABD POWER
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Re: AFN zakładać dwumas czy jednomas?

Postprzez ktm950 » 12 sty 2016, o 14:25

Seryjne 2masy z AFNów były pancerne. Jeśli silnik jeździł bez żadnych poważniejszych modów - to powinien być w wystarczająco dobrym stanie aby jeszcze długo posłużył.
Dlatego moim zdaniem - nie warto. Tym bardziej, że musiałbyś zmienić również docisk, tarczę.
No chyba, że planujesz jakieś grube mody w przyszłości.
ktm950
Czytacz
 
Posty: 28
Dołączył(a): 4 lis 2011, o 15:38
Lokalizacja: GD/RLE


- - -



Powrót do Napęd i skrzynia biegów

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości