6 biegów

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

6 biegów

Postprzez Maras271086 » 24 sty 2012, o 21:55

Hej mam pytanko czy da się włożyc skrzynię 6 biegową do 1.8 ADZ?? Czy jest to w ogóle możliwe? Jak tak to jakie sprzynie pasują? Czy trzeba wszystko przerabia czy tylko ina się wpina i działa? Jestem zielony w tym temacie więc nie kryklajcie mnie za pytanie jak jest głupie :)
Maras271086
Czytacz
 
Posty: 56
Dołączył(a): 31 lip 2009, o 18:27
Lokalizacja: Ruda Śląska

6 biegów

 

Postprzez SotoM » 25 sty 2012, o 01:23

nikt tutaj tego nie robił.
ale no w mk 2 koles zapakował silnik ze skrzynia z bory 1.9TDI 130km na pompowtrysku... po roku wyjechał z warsztatu. :lol:
Mój były SotoMoVWóz

Powered by diesel inside -by Leopard
Avatar użytkownika
SotoM
Members
 
Posty: 4053
Dołączył(a): 22 lip 2007, o 12:45
Lokalizacja: Szczecin
Rocznik: 2007
Silnik: BRD
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez Maras271086 » 3 lut 2012, o 11:42

Chodzi mi o samą skrzynię. Czy da się włoży inna do silnika 1.8 90 km ADZ bez dodatkowych przeróbek? Na zasadzie kupuje montuje i działa.
Maras271086
Czytacz
 
Posty: 56
Dołączył(a): 31 lip 2009, o 18:27
Lokalizacja: Ruda Śląska

Postprzez PiJey88 » 3 lut 2012, o 12:03

Maras271086, nie
Avatar użytkownika
PiJey88
Administrator
 
Posty: 5010
Dołączył(a): 2 lut 2007, o 09:16
Lokalizacja: Warszawa
Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez gofer3 » 29 lut 2012, o 18:39

jak ci gofer jezdzi to nie kombinuj tylko jezdzij zainwestuj te pieniadze w bardziej szczytny cel do golfa : )
gofer3
Berbeć
 
Posty: 6
Dołączył(a): 16 lis 2011, o 21:59
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Postprzez slawek5t » 1 mar 2012, o 03:05

gofer3 napisał(a):jak ci gofer jezdzi to nie kombinuj tylko jezdzij zainwestuj te pieniadze w bardziej szczytny cel do golfa : )

Popieram. Np zawieszenie podremontowac. Odrazu większy komfort będzie.... napewno lepszy efekt niż wymiana skrzyni (o ile by szło) - ale i tak nie idzie
Mój golfik
Avatar użytkownika
slawek5t
Members
 
Posty: 1993
Dołączył(a): 15 cze 2011, o 00:05
Lokalizacja: Pomorskie

Postprzez uzbek » 2 mar 2012, o 16:07

Powiem w ten sposób - da się wszystko, tylko pytanie, jakim kosztem?
Do wymiany/przeróbki prawdopodobnie byłby któryś wieloklin, wybierak, mocowania, komora, elektryka i sporo więcej, podejrzewam że mogłoby przewyższyć połowę wartości auta ;)
Avatar użytkownika
uzbek
Badacz tematu
 
Posty: 353
Dołączył(a): 4 kwi 2011, o 10:40
Lokalizacja: ZMY Barlinek / FG


- - -



Powrót do Napęd i skrzynia biegów

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron