Moderator: Moderator
u mnie tez jest akurat to samo ale porzadne mycie i woskowanie dzwi akurat mi pomoglo a powodem była szpachla która lakiernik ponanosił na poszczególne elementy i zaschła na nich .Dobrze jest tez nasmarowac zamki zawiasy.alfa2 napisał(a):Muszę ,mocniej kłapnąć aby zamkneły sie drzwi pasażera. Auto wróciło od lakiernika po malowaniu drzwi bo zaczeła siadać korozja na nie. Przed lakierowaniem było wszytko ok.
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Ktoś powiedział Ci,że nie trzeba bo faktycznie ja również nie ściągałem tapicery i się udało.Zdjąłem tylko rączke,o której mowa w pkt.5 wyjąłem klamke,przytrzymałem cięgno kombinerkami i założyłem nową.Pięć minut roboty.
-

lackas - Members
Mechaniz wkładki zamka klapy bagażnika
Witam, zamierzam założyć uniwersalny zamek centralny do swojego golfa 3D. Chcę założyć też siłownik do klapy bagażnika. I tutaj pytanie mnie nurtujące: jaka jest różnica w mechanizmach wkładki zamka klapy przystosowanych do centralnego a zwykłych? Chodzi mi oto, że jak patrzyłem na ten mechanizm u mnie to jest tam taki plastik współpracujący z wkładką zamka, nie da się go poruszyć bez włożenia kluczyka. Chciałbym mieć klapę otwieraną z pilota a zarazem i z kluczyka
-

gregorek35 - Czytacz
Ostatnio znajdując trochę wolnego czasu postanowiłem założyć centralny w klapie - zakładam z tego względu, ze mam na pilocie dodatkowy przycisk do otwierania klapy.
Tak to wygląda central w klapie po montażu:
Klapa jest cały czas zamknięta na kluczyk, więc ręcznie jej nie otworzysz, ale za to możesz dodatkowym przyciskiem (jak masz taki w pilocie).
Tak to wygląda central w klapie po montażu:
Klapa jest cały czas zamknięta na kluczyk, więc ręcznie jej nie otworzysz, ale za to możesz dodatkowym przyciskiem (jak masz taki w pilocie).
-

prezesik - Members
podkładki, uszczelki pod klamki
witam wszytskich
mam taki problem mój golfik juz jest wiekowy stał duzo czasu pod chmurką i uszkodzeniu uległy uszczelki(podkładki) pod klamki, te miedzy karoserią a klamka w kształcie kwadraciku, czy można je gdzies dokupic(dorobic) czy one sa tylko z klamka w komplecie??
mam taki problem mój golfik juz jest wiekowy stał duzo czasu pod chmurką i uszkodzeniu uległy uszczelki(podkładki) pod klamki, te miedzy karoserią a klamka w kształcie kwadraciku, czy można je gdzies dokupic(dorobic) czy one sa tylko z klamka w komplecie??
a to do mnie kierunek=>> http://www.golf3.pl/topics2/19-td-speci ... 0.htm#9769
-

martinez - Czytacz
Sivy napisał(a):martinez, w komplecie. U mnie tez popekaly.
i jak to rozwiazałes??
a to do mnie kierunek=>> http://www.golf3.pl/topics2/19-td-speci ... 0.htm#9769
-

martinez - Czytacz