bo tak się da wkład wymienić i włożyć do nowego zamka
P.S. Załóż sobie sterownik centralnego (lub alarm z funkcją sterowania zamkiem centralnym) bedziesz miał i wygodę i komfort w zimie

Moderator: Moderator
bo tak się da wkład wymienić i włożyć do nowego zamka

a naprawa nie ebdzie drogo kosztowac, bo to sa "pierodly"......kolibera napisał(a):Pietraszenko, ja mialam taka sytuacje ze zostawiłam auto w c.h wszytko pięknie cacy zamknełam wracam a mi caly ten zamek razem z kluczem wylazł........se mysle no piknie czeka mnie zmiana zamków...podjechałam do kolesia co sie zajmuje stacyjkami i zamkami i dowiedzialam sie ze klasyczna usterka w golfach w klamce coś tam pykneło wyjoł podłubał wsadził i miodzio wszystko gra. Wiec nie zawsze jest tak ze czeka cie wymiana zamków jak sie nie znasz albo nie umiesz podjedz do jakiegoś magika niech zerknie.

sprawuje sie bdb, bardzo dobra jest ta zasówana klapka. Da rade też to robilem u siebie w 5D co prawda nie tak jak jest w tym poradniku- prościej, tylko ze ja tak czy tak musialem wymienic zamek tylnej klapy bo wkladka byla zajechana i dostałem zamiennik juz z wyjsciem na siłownik, zachaczyłem drut, podgiąłem go blaszke przykrecilem do 1 dziury ktora juz byla a drugą przewierciłem a do niej siłownik i moge sobie regulowac skok siłownika. Cąłosc wystarczy podpiąć do tylnych drzwi i na tym koniecUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości