Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Zacieki na szybie
Witam. Mam taki problem ze zostaly mi slady po umyciu tzn plamy po kroplach wody na szybach. Probowalem czyscic juz wszystkim rozne srodki do szyb,woda z octem i plynem ale nic nie pomaga.pomocy
- Piekal
- Badacz tematu
a spróbuj zmywaczem do paznokci.ja ścierałem klej i tłuste plamy.po oleju .weź na wacik i spróbuj 

Ostatnio edytowano 24 sie 2013, o 17:22 przez hanawald, łącznie edytowano 1 raz
Mój GOLF moj-golf/joker-1-9-tdi-t61143.html
-

hanawald - Members
- Rocznik: 97
- Silnik: 1.9 tdi
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
a podiedż na myjke reczną.i spytaj sie gościa co by z tym zrobił.niech ci tobie umyje zapłacisz grosze ja za 40 zł umyłem całego to ty zapłacisz 10.sprubuj
Mój GOLF moj-golf/joker-1-9-tdi-t61143.html
-

hanawald - Members
- Rocznik: 97
- Silnik: 1.9 tdi
- Paliwo: ON
jak jest szorstka to weź sobie nitro i zmywak do naczyń(ta gąbka mała z jedną ścierną stroną a druga zwykła)I tą ścierną stroną sobie umyj szybe nitrem...po nitrze dobrym płynem do szyb i po kłopocie powinno być...tylko uważaj z nitrem na lakier i plastiki
A jak to nie pomorze w co wątie to trzeba spolerować szybę...
A jak to nie pomorze w co wątie to trzeba spolerować szybę...Nie sztuką jest trzeć dokładką po asfalcie, sztuką jest to robić wahaczem 

-

wydym1 - Badacz tematu
Piekal napisał(a):ale co mam zrobic z lakierem bo w niektorych miejscach tez jest chropowaty?
Uważaj na lakier i plastiki bo po potraktowaniu je nitrem zejdzie jak śnieg na wiosnę.
Piekal napisał(a):bylo polerowane i teraz zaczyna sie robic wszystko chropowate.
Chodziło o polerowanie szyby czołowej a nie nadwozia.
Jeśli nie posiadasz odpowiedniej wiedzy o polerowaniu szkła itp to lepiej sam się za to nie bierz. 
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
papier 2500 na mokro i jazda na małej desce,,,,(podkładka na papier)tym papierem żadnej szkody nie wyrządzisz a te plamki zejdą..po ścięciu papierem weź dach przeleć pasta tempo.. 

Nie sztuką jest trzeć dokładką po asfalcie, sztuką jest to robić wahaczem 

-

wydym1 - Badacz tematu
Mam problem, mianowicie ostatnio po umyciu auta zauważyłem że część wody dostaje się do środka sprawdziłem i wszystko jest szczelne wie ktoś może w czym moze lezec przyczyna problemu?
Chociaż bezrobocie w Polsce maleje, obecne w dalszym rozwoju sporo kobiet jest bez pracy. A jednak bezrobotni także chcą mieć kredyty bez BIK Warszawa - zwłaszcza ci tworzący na czarno. Dobrze, że działa w Polsce dużo dobrze banków.
- kierowca68
- Berbeć
- Silnik: 1600
- Paliwo: PB
• Strona 1 z 1