wymiana wlewu do baku (znity gwint korka itp)

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

wymiana wlewu do baku (znity gwint korka itp)

Postprzez tomeek2207 » 2 kwi 2012, o 17:27

Witam. Mam pytanko jak można wymienić wlew do baku bo jest cały zgnity i zdarza sie ze jakis malutki odłamek wpadnie do baku przy odkręcaniu korka. Są jakieś reperaturki czy coś prosze o pomoc.
tomeek2207
Czytacz
 
Posty: 31
Dołączył(a): 18 paź 2011, o 20:08
Lokalizacja: wodzisław

wymiana wlewu do baku (znity gwint korka itp)

 

Postprzez czarus21 » 2 kwi 2012, o 20:11

na allegro albo szrot wycinasz i wspawujesz od środka żeby błotnika nie malować ostatnio kolega robił http://www.golf3.pl/topics6/korozja-wle ... t41067.htm masz link jak on sobie poradził domowym sposobem

[ Dodano: 2012-04-02, 19:18 ]
ach zaraz rurę chcesz wymienić zdejmij koło i tylne i tam chyba ta rura jest na opaskę do zbiornika przykręcona ale na 100 procent pewny nie jestem
czarus21
Badacz tematu
 
Posty: 386
Dołączył(a): 8 wrz 2011, o 18:40
Lokalizacja: ostróda

Postprzez tomeek2207 » 3 kwi 2012, o 15:42

tomeek2207
Czytacz
 
Posty: 31
Dołączył(a): 18 paź 2011, o 20:08
Lokalizacja: wodzisław

Postprzez czarus21 » 3 kwi 2012, o 20:49

http://moto.allegro.pl/zbiornik-paliwa- ... 55407.html patrz tak wygląda cały zbiornik i nie wiem możne jakimś cudem wyjmiesz i przełożysz ten metalowy pierścień nie wiem pomaluj wyczyść papierem pomaluj hameride
czarus21
Badacz tematu
 
Posty: 386
Dołączył(a): 8 wrz 2011, o 18:40
Lokalizacja: ostróda

Postprzez Jafcyk » 28 paź 2013, o 00:29

Mam to samo- ruda już dotarła do gumowej uszczelki. Szukam i w sumie nikt nic konkretnego nie pisze. Można wymienić ten gwint czy trzeba cały bak przekładać?
Avatar użytkownika
Jafcyk
Czytacz
 
Posty: 28
Dołączył(a): 29 sie 2007, o 22:13
Lokalizacja: Jaworzno

Postprzez k-m-r1 » 29 paź 2013, o 22:09

to chyba najlepiej wyjąc zbiornik
zmienic pierscien na lepszy szrotowy z golfa innego

na szrotach wywalają zbiorniki i takie tam taile
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
Avatar użytkownika
k-m-r1
Weteran
 
Posty: 2080
Dołączył(a): 24 sie 2008, o 18:48
Lokalizacja: OOL DW Praszka Wrocław

Postprzez Ambek » 30 paź 2013, o 00:08

Hym mam ten sam problem i szukam prostego sposobu aby nie wymontowywać całego zbiornika :-(
Avatar użytkownika
Ambek
Berbeć
 
Posty: 1
Dołączył(a): 29 paź 2013, o 23:02
Lokalizacja: Elbląg


- - -



Powrót do Nadwozie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości