Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
wymiana progów itp
mam pytanie jaki koszt jest w przypadku wymiany całych progów i podłogi 

- SmokyDRFT
- Czytacz
dziś pytałem w sklepie ile takie progi kosztuja sprzedawca powiedział że 55 zł jeden no i teraz brzmi pytanie ile za robocizne blacharz wezmie słyszałem że blacharka jest najdrąższa inwestycją przy naprawie takich rzeszczy i np wymiana takich progów moze kosztowac do 400 zł ... 
- SmokyDRFT
- Czytacz
Do 400 zł? raczej od 400
jak mi sie czasami trafi w robocie robic progi to kasujemy ok 500-600 + cena progów. Wszystko zalezy od zakładu i od podejscia osoby która te robote ma zrobic bo wierz mi ze mozna progi zrobic na szybko w 2 godziny strona a mozna walczyc z progami i 2-3 dni
Więc czasami lepiej odzałowac te pare stówek więcej i miec porzadnie wykonaną robote niz probowac pozornie oszczędzac na tych naprawach..
jak mi sie czasami trafi w robocie robic progi to kasujemy ok 500-600 + cena progów. Wszystko zalezy od zakładu i od podejscia osoby która te robote ma zrobic bo wierz mi ze mozna progi zrobic na szybko w 2 godziny strona a mozna walczyc z progami i 2-3 dni
Więc czasami lepiej odzałowac te pare stówek więcej i miec porzadnie wykonaną robote niz probowac pozornie oszczędzac na tych naprawach..- K7
- Czytacz
cena kolego zależy od tego jak masz sfatygowane progi i wsio przy nich i czy będzie do czego te nowe progi przyspawać(w co wątpie) :d
- robert19kor
- Badacz tematu
cena zależy od fachowca.dam ci rade znajdz
owca ktury sie zna na tym a nie garażowiec .ja ze swojego doświadczenia wiem że garażowiec zrobi ci progi na jeden sezon.tak że lepiej troszke dołożyc.i mieć zrobione dobrze. 
owca ktury sie zna na tym a nie garażowiec .ja ze swojego doświadczenia wiem że garażowiec zrobi ci progi na jeden sezon.tak że lepiej troszke dołożyc.i mieć zrobione dobrze. 
Mój GOLF moj-golf/joker-1-9-tdi-t61143.html
-

hanawald - Members
- Rocznik: 97
- Silnik: 1.9 tdi
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
jak masz małe zniszczenia podłogi zawsze można wyciąć i wspawać nowy kawałe po wspawaniu dobra konserwacja i po robocie 

-

hanawald - Members
wspawanie powino być migomatem .zwykłą spawarką po przepalasz podłoge i nic nie naprawisz tylko pogorszysz.a jak chodzi o blache to jak dobrze pamietam to może byc 4 milimetry.ja bym dał do blchaża lub do kogos kto ma migomat i umie wspawywać. 

-

hanawald - Members
hanawald napisał(a):wspawanie powino być migomatem .zwykłą spawarką po przepalasz podłoge i nic nie naprawisz tylko pogorszysz.a jak chodzi o blache to jak dobrze pamietam to może byc 4 milimetry.ja bym dał do blchaża lub do kogos kto ma migomat i umie wspawywać.
4mm to lekka przesada,wystarczy 1mm
- czesiek
- Czytacz
czesiek może i masz racje dlatego napisałem jak dobrze pamietam.ja akurat nie miałem spawanej podłogi tylko szwagier on właśnie sam prubował zwykłą spawarką i popalił a nie przyspawał i tak odwiedził goscia co ma migomat 

-

hanawald - Members