Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Wymiana progów i konserwacja podwozia.
Witam jestem nowy na forum i z góry przepraszam jeśli powielam temat ale jeszcze nie ogarnąłem tu wszystkiego, ale wracając do tematu który mnie nurtuje jestem posiadaczem mk3 z 1997 bon jovi 1.8 55KW z instalacją lpg idealne na miasto i mało awaryjne chodź nie powiem troszkę mocy brakuje szczególnie na gazie. Wracając do tematu noszę się z zamiarem wymiany progów i impregnacji podwozia by autko posłużyło jeszcze kilka lat spód jest hmm na podnośniku progi chrupią ale nie ma dziur u nic nie wlewa sie do środka itp ogólny stan oceniam na dobry i raczej nie wymieniany od nowości. Prosze WAS o radę bo koszt takiego zabiegu to plus minus 1000 pln w zakładzie blacharskolakierniczym co polecicie robić czy może są jakieś inne propozycje z waszej strony, auto ma wiekszą wartośc sentymentalną niż rynkową więc się wacham a na zmianę na lepsze i nowsze póki co mnie nie stać. Za Wasze rady i pomysły z góry dziękuje
- toomagolf3
- Berbeć
- Rocznik: 1997
- Silnik: 1.8
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Re: Wymiana progów i konserwacja podwozia.
jeżeli masz dostep do garażu z kanałem to zabrałbym się za robotę sam. Jest masa przeróznych środków do konserwacji Nuxodol, Novol, boll
- vojtek50
- Badacz tematu
vojtek50 dzięki za odpowiedź ale niestety nie mam takiego garażu ale udało mi się znaleźć blacharza co robi takie u siebie w garażu za niewielkie pieniążki 400pln za robotę 2 progów + koszt progów w sklepie u siebie w miejscowości mam za 100 komplet pokryte czarnym jakimś tam impregnatem. Doradźcie czy się opłaca ?
- toomagolf3
- Berbeć
Ja za wymianę obu progów wraz z zabezpieczeniem i tryśnięciem pod kolor nadwozia zapłaciłem 500zł. Z tym że u mnie zabawy było tylko z przodu progu jako że nie chciałem bawić się w progi składające się z kilku kawałków wymieniane były w całości.
MK3
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
-

Thorsten - Moderator Globalny
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.6 AEE
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
jak dobrze przed założeniem wykonserwuję próg wewn i te co kupisz powinno starczy na pare latek
dobra cena jesli 400 za robocizne 
dobra cena jesli 400 za robocizne 
Gaz mam w podłodze, nie w bagażniku
- VolDan
- Moderator Globalny
- Rocznik: 92
- Silnik: ABD POWER
U mnie dziura w podłodze z przodu i z przodu progi są pogniecione i sie kruszą śrubokręt wbija sie jak w masło i tył tam gdzie są odpływy też kiepskawo wygląda zaraz wrzuce fotke
- toomagolf3
- Berbeć
doradźcie warto to robić bo koszt może sięgnąć 1k
- toomagolf3
- Berbeć
Jeżeli masz zamiar jeszcze pojeździć troche tym autem, to osobiście bym robił.
- vojtek50
- Badacz tematu
Sa dostepne progi z otworami na listwy progowe?
-

scyzormks - Gaduła
toomagolf3 napisał(a):U mnie dziura w podłodze z przodu i z przodu progi są pogniecione i sie kruszą śrubokręt wbija sie jak w masło i tył tam gdzie są odpływy też kiepskawo wygląda zaraz wrzuce fotke
Oglądając zdjęcia które zamieściłeś nie sądzę by skończyło się tylko na wymianie progów.W moim gofrze progi prezentowały się podobnie bo głębszej analizie zapadła tylko jedna słuszna decyzja remont kapitalny blacharki którego nie załuję mam wyspawaną podłogę wstawione nowe progi wszystko porządnie zakonserwowane.Samochód od roku parkuje w suchym garażu i jak narazie nie widać by cos niepokojącego się z nim działo
(trzeba go jedynie odszczurzyć i pomalować).- Golf Maniak
- Members
- Silnik: 1595 AFT
• Strona 1 z 1