Moderator: Moderator
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Ja mam jeden błotnik od strony pasażera zamiennik ten siwy. Fakt blacha gruba, ale kierunek jest minimalnie z ukosa. Nie widać tego na pierwszy rzut oka, ale jak się człowiek przyjrzy to widać. Szukałem ori, ale nie było nic w godziwym stanie i blacharz kupił sam. Ale poza tym jest wszystko si. Co do owalów i prostokątów to nic nie trzeba zmieniać. Wtyczka jest ta sama. Podpiąć i śmiga
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
zawsze można kupić zamienik
i jezli masz duł zżarty odciąć od nowego i wstawić do Ori wiem ze i tak robia 
i jezli masz duł zżarty odciąć od nowego i wstawić do Ori wiem ze i tak robia 
-

BialyUst - Members
Ja mam zamiennik na lewej stronie i jest ok. Jakiego koloru nie wiem bo blacharz kupował i odebrałem auto z założonym i pomalowanym błotnikiem. Efekt? Wszystko si, przetłoczenia w porządku spasowanie względem maski, drzwi czy lampy takie samo jak z drugiej strony. Otwór na antene grał, jedynie kierunek trzeba było przykleić bo jakoś nie wchodził na zatrzaski. Reasumując za 60 czy 70 zł masz nowy błotnik który nieźle pasuje. Idziesz i go kupujesz, chyba że masz czas i chęci na szukanie oryginałów... Twój wybór.
[ Dodano: 2010-08-31, 16:45 ]
A co do kształtów kierunków to potwierdzam zdanie poprzedników. Przepinasz tylko wtyczke do nowego kierunku i śmiga
[ Dodano: 2010-08-31, 16:45 ]
A co do kształtów kierunków to potwierdzam zdanie poprzedników. Przepinasz tylko wtyczke do nowego kierunku i śmiga

-

Lucas - Badacz tematu
Ja tam też uważam że lepiej kupić miarowy ori niż zamiennik bo różnie to z nimi bywa...jedne ideał pasują inne nie a zwłaszcza jak kupujesz przez neta to masz peność.ja tam na stan błotników nie narzekam
raczej często tego miejsca że tak powiem ruda nie bierze więc proponowałbym oryginał 
raczej często tego miejsca że tak powiem ruda nie bierze więc proponowałbym oryginał -

DK77 - Czytacz
I tu się mylisz. Są wewnątrz błotników ranty i często ruda się tam dobiera. Mk3 ze zżartymi błotnikami to standard można powiedzieć
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Nadwozie: 3-drzwiowe
DK77 napisał(a):Ja tam też uważam że lepiej kupić miarowy ori niż zamiennik bo różnie to z nimi bywa...
Zgadzam sie chodz musze ci powiedziec jedna rzecz przyjezdzaja u nas dwa rodzaje zamiennych blotnikow czarne i i takie kremowe
i te kremowa sa twardsze lepszej jakosci jak i z wymiarami jest tak samo jak ori.
bo czarne to miekka tandeta gdzie sie gnie przy lekkim puknieciu.
- v1rooz
- Members
Procent napisał(a):I tu się mylisz. Są wewnątrz błotników ranty i często ruda się tam dobiera. Mk3 ze zżartymi błotnikami to standard można powiedzieć
zdejmowałem do malowania oba błotniki bo miałem dużo odprysków od kamyków na czołowym...jeśli o mnie chodzi to ani śladu rdzy tam...a mam 94 rok
[ Dodano: 2010-09-01, 18:04 ]
do tego szczerze mówiąc ta rdza "kochana" dość rzadko wychodzi na zewnątrz bo często obserwuje inne golfy i bardzo wielu moich znajomych ma trójeczki i tylko dwóch kumpli ma na błotnikach rdze. rok 95 i całe nadkole zeżarte i rok 94 na dole pod kawałkiem plastikowej listwy.takie są moje doświadczenia przynajmniej. co innego klapa...bo albo była robiona albo będzie
choć słyszałem, że od 95 czy 96 roku podobno ten problem zniknał
-

DK77 - Czytacz
v1rooz napisał(a):g3 mial najgorsza blache nie ma co sie oszukiwac
jeszcze modele do 92" mialy ocynkowana blache taka jak w g2 jest
przyjacielu nie pomyliłeś czegoś ocynk w mk3 a tymbardziej w mk2??? nie było czegoś takiego na moje to blacha była poprostu dobra dobrze wytrawiona i zabezpieczona
-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
- Nadwozie: 5-drzwiowe
ja już mam oba wymienione błotniki przednie na te siwe zamienniki i jak masz dobrego blacharza tak jak mój kumpel to pasują super, tylko kierunki trochę są pod kątem jak poprzednio ktoś pisał, ale ledwo to widać. W Auto centrum dałem 200 zł za dwa nowe więc sam sobie policz czy te za 18-0 są tego warte.

- Maras271086
- Czytacz
polecam te kremowe - made in Germany
wszystko pasuje i prostokątny kierunkowskaz normalnie wchodzi na zatrzask
(chciałem zmienić kierunek i tak trzyma , że bez zdejmowania nadkola się nie obejdzie)
co do rdzy to na moim - rdzy 0 - oryginał
w Wiśniowej kto widział ten wie
chyba , że przez moją ingerencję np zjechane ranty w nadkolach
i za słabo zabezpieczone (ale dożyją do końca autka)
większość golfów jest źle zabezpieczonych i po przejściach i żal patrzeć
ale to wina wyłącznie właścicieli...(pewnie jak zawsze z braku kasy)
o ile się orientuję to dolna część jest ocynk
[ Dodano: 2010-09-06, 12:21 ]
warto kupić też oryginalny błotnik ale zdrowy i w kolorze
bo jak dochodzi malowanie to w ogóle bez sensu
wszystko pasuje i prostokątny kierunkowskaz normalnie wchodzi na zatrzask
(chciałem zmienić kierunek i tak trzyma , że bez zdejmowania nadkola się nie obejdzie)
co do rdzy to na moim - rdzy 0 - oryginał
w Wiśniowej kto widział ten wie
chyba , że przez moją ingerencję np zjechane ranty w nadkolach
i za słabo zabezpieczone (ale dożyją do końca autka)
większość golfów jest źle zabezpieczonych i po przejściach i żal patrzeć
ale to wina wyłącznie właścicieli...(pewnie jak zawsze z braku kasy)
o ile się orientuję to dolna część jest ocynk
[ Dodano: 2010-09-06, 12:21 ]
warto kupić też oryginalny błotnik ale zdrowy i w kolorze
bo jak dochodzi malowanie to w ogóle bez sensu
- Smolak
- Czytacz