Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Wycieraczki
Siemka. Mam takie pytanie. W sezonie letnim kupiłem do swojego golfika płaskie wycieraczki w OBI zauważyłem ze są to kupiłem po założeniu ich w deszcz skrzypią i to dość intensywnie myslalem ze to sprawa tych zatrzaskow ale ustabilizowalem je by sie nie ruszały ale nadal skrzypią wiec teraz mam zwykłe piórowe ze stalowym stelażem co może być przyczyna skrzypienia??? dodaje ze wycieraczka jest dobrze dociśnięta do szyby.
-

Patryk7171 - Czytacz
-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Ale czy te stalowe też skrzypią? Poza kiepską gumą, przyczyna skrzypienie to chodzenie pióra pod niewłaściwym kątem, ma być prostopadle do szyby, jeśli sa pod skosem to wjędną stronę chodzą gładko a w drugą skrzypią. Jeśli to nie jest spowodowanezłą jakością samej wycieraczki, to trzeba skręcić trochę ramię wzdłuż osi, chwycić dwoma narzędziami typu francuz lub duże kombinerki, podłożyć kawałki plastyku żeby lakieru nie zedrzeć i skręcać.
- pablomed
- Members
pablomed napisał(a):Ale czy te stalowe też skrzypią? Poza kiepską gumą, przyczyna skrzypienie to chodzenie pióra pod niewłaściwym kątem, ma być prostopadle do szyby, jeśli sa pod skosem to wjędną stronę chodzą gładko a w drugą skrzypią. Jeśli to nie jest spowodowanezłą jakością samej wycieraczki, to trzeba skręcić trochę ramię wzdłuż osi, chwycić dwoma narzędziami typu francuz lub duże kombinerki, podłożyć kawałki plastyku żeby lakieru nie zedrzeć i skręcać.
Stalowe nie skrzypią.
-

Patryk7171 - Czytacz
• Strona 1 z 1