ja  też  swego  czasu  miałęm  problem  z wycieraczkami   w  mrożne  dni  strasznie  wolno  chodziły  i "lwea" od  strony  kierowcy  słabo  sciagałą  ,  tak samo  pomyslałem  sprezyny  no nic  kupie  nowe  ramiona  , nowe  ramiona  załozone  ale  dalej  cos nie  tak  prawa  sciagałą  jak  złoto  a lewa  tak lewo  troche 

i ciagle  mnie  irytwało  dlaczego  tak  powoli  chodza  (przypuszczałem  ze  silnik sie  konczy  albo  zamarza 

) w  efekcie  okazało sie   tak  ze  pewnego  mroznego  poranku lewa  wycieraczka  "odskoczyła  od  szyby i  wszystko  staneło 

, okazało sie  ze  pekła  rozpóra  podtrzymujaca  oba  mechanizmy  w   kupie  a  przyczyna  tego   było  dostanie  sie  wody  przez  popekana  gumke pomiedzy wielko  kliniem a  a  korpusem w  którym jest  zamocowany   ,  naprawa  koszt 30 zł  na  szrocie  dostałem  uzywke  z  silnikiem  odkrecic  poprostować  to co  pogieły  stare  ciegła  i  w  droge , od  tamtej  pory zarówno  lewa jak  i  prawa  sciagaja  wyśmienicie  . 

. Tak  wiecwarto od  czasu  do  czasu  wpuscic  tam  WD40  albo w  ciepły  dzień  przedmychac  spreżonym  powietrzem