Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Wycieraczka płaska tylna
Cześć. Mam pytanie do was użytkowaliście lub użytkujecie płaskie wycieraczki tzn bez stelażu jak w nowoczesnych samochodach? i tu jest pytanko a wiec chce kupic tak wycieraczke do tylu ale z tego co sie odwiadywalem sa ale o rozmiarze 35cm bedzie dobra? na dodatek dodam ze jest firmy dipp.
VWozidełko
Silniczek TDI 1Z.
Silniczek TDI 1Z.
-

Patryk7171 - Czytacz
jak dla mnie plaska wycieraczka z tylu nie zda egzaminu - jej konstrukcja przystosowana jest do docisku przez ped powietrza zauwaz ze w nowych autkach tylnia szyba jest strasznie pochylona natomiast w golfiku prawie ze w pionie - idac do gory bedzie zbierac owszem ale wracajac nie bedzie zbierac albo bedzie skakac po szybie. jezeli juz chcesz brac plaskie to jedynie bosch albo valeo wszelkie pozostale sa o kant tylka rozbic. zwykla wycieraczka ma 4 punkty podpory na szybe natomiast plaskie maja jedno i docisk przez pedzone powietrze
-

strzeliniasty - Members
strzeliniasty napisał(a):jej konstrukcja przystosowana jest do docisku przez ped powietrza zauwaz ze w nowych autkach tylnia szyba jest strasznie pochylona natomiast w golfiku prawie ze w pionie - idac do gory bedzie zbierac owszem ale wracajac nie bedzie zbierac albo bedzie skakac po szybie
Chyba troche przesadzasz jeśli byłoby jak twierdzisz to wycieraczki (również przednie) działałyby tylko w trakcie jazdy a na postoju byłby skok i tarcie
Patryk7171 chcesz to zakładaj tylko nie za szeroką bo ci wyjdzie za szybe a jeśli masz spoilerek to zaklinuje sie o niego

-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Radi mk3 napisał(a):działałyby tylko w trakcie jazdy a na postoju byłby skok i tarcie
zauwaz ze w czasie jazdy ich skutecznosc jest lepsza niz na postoju
a jak kolega chce plaska to najlepszym rozwiazaniem byl by montaz ramienia z golfika IV
-

strzeliniasty - Members
strzeliniasty napisał(a):Radi mk3 napisał(a):działałyby tylko w trakcie jazdy a na postoju byłby skok i tarcie
zauwaz ze w czasie jazdy ich skutecznosc jest lepsza niz na postoju
Właśnie tego nie zauwazyłem a nie stosuje jakiś tam markowych wycieraczek, banany firmowane przez ALCA czyli nie jakiś tam wypas
-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Radi mk3 - nie mam spoilerka ale czy ten rozmiar bedzie pasowal ktory podalem czyli 35cm??? 

VWozidełko
Silniczek TDI 1Z.
Silniczek TDI 1Z.
-

Patryk7171 - Czytacz
szukaj 33, o spojler nie bedzie zachaczać, bo akurat w mk3 jest to tak zrobione, że im dłuższą wsadzisz to akurat góra nie ma znaczenia tylko jak już dojdzie do końca to bedzie Ci wycierać dołem klapę, wiem bo sam wsadziłem za długą
strzeliniasty, jesteś w błędzie akurat te płaskie nawet lipnej firmy (ja np mam z Intermache) bedą zbierać jak te zwykłe firmy Valeo czy Bosha
a wiem bo miałem i takie i takie
płaskie wyglądają lepiej i zbierają lepiej 
strzeliniasty, jesteś w błędzie akurat te płaskie nawet lipnej firmy (ja np mam z Intermache) bedą zbierać jak te zwykłe firmy Valeo czy Bosha
a wiem bo miałem i takie i takie
płaskie wyglądają lepiej i zbierają lepiej 
-

Daante - Czytacz
NO to dopiszę że też sprawdziłem i lipa, nie zapamiętałem firmy nawet a żonka ją wywaliła ale pewnie to kwestia nie rodzaju wycieraczki tylko jej jakości, czyli zasada jak zwykle nie kształt ale jakość jest ważna
- pablomed
- Members