Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
wyblakłe zderzaki
Kupiłem w styczniu golfa III i miał wtedy ładne ciemne zderzaki. Teraz po myci są wyblakłe. Czy ktoś wie czym sprzedający mógł je wysmarować? Czym ja moge je wysmarować?
- witek.sf
- Berbeć
Re: wyblakłe zderzaki
witek.sf napisał(a):Kupiłem w styczniu golfa III i miał wtedy ładne ciemne zderzaki. Teraz po myci są wyblakłe. Czy ktoś wie czym sprzedający mógł je wysmarować? Czym ja moge je wysmarować?
kolego rozumie że masz plastiki nie malowane,więc nawet zwykłym olejem je przejedziesz i zwów sie będą świecić jak psu jaj..
Lecz lepiej jak kupuisz w motoryzacyjnym jakieś czernidło do plastiku.Jest tego pełno. 
-

mariusz325 - Gaduła
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1900
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
slyszal zem ja ze opalarka i jazda 

Wódka 25zł; Kieliszki 5zł ;spojrzenie matki gdy wracasz do domu nad ranem--bezcenne
moj-golf/bordowy-metalic-by-sitos-banditos-t23878.html
moj-golf/bordowy-metalic-by-sitos-banditos-t23878.html
-

sitek699 - Members
opalarka najlepszy sposob ... olej plak to tylko przyciaga kurz i pozniej wszystko sie klei do tego zderzaka a o taki efekt to nam nie chodzi nie wiem jaki efekt daje to czernidlo do plastkiku
to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem 

-

danny.tcz - Gaduła
potwiedzam danny.tcz tylko opalarka daje rade,ja ostatnio sam zakupiłem za 30zł opalarke i na próbe wziąłem tylni zderzak ,faktycznie czern wychodzi ,ładna ale jest to proces wolny i czasochlonny.Ale warty pracy.
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
ile czasu zajmuje praca z opalarką?
Nie zjara się błotnik, nie zniekształci?
Na długo to starczy czy za jakis czas znów bede musiał potwórzyć akcje z opalarką?
[ Dodano: 2012-04-17, 10:26 ]
i jaką temperature ustawić?
Nie zjara się błotnik, nie zniekształci?
Na długo to starczy czy za jakis czas znów bede musiał potwórzyć akcje z opalarką?
[ Dodano: 2012-04-17, 10:26 ]
i jaką temperature ustawić?
- witek.sf
- Berbeć
Nie przypal lakieru np. na zderzakach (mam wersję gdzie zderzak malowany jest częściowo w kolor nadwozia) . Ja używam czernidła do plastyku i opon, efekt zadowalający, nawet po umyciu. Zabieg powtarzam co 3-4 mycia. To czernidło tak jakby utrwala się w plastyku i nie trzeba tak często. Buteleczka tam jest coś ok. 150 ml starcza na bardzo długo a kosztuje nawet nie 10 zł.
Moje vwozidełko: moj-golf/golf-3-by-bendi-t35710.html
- bendi86
- Badacz tematu
panowie ,co do opalania opalarka zderzaka ,to dzis opaliłem cały tylny zderzak czs ok,1 godz, fakt ,czerń wyszła ale ma tez znaczenie jak bardzo zderzka jest zniszczony. U mnie np.. rysy i pozostałosci po jakis olejach zostały jasne .
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
ja listwy i sierpy "smaruje" czernidlem do plastiku i zderzakow i ladny czarny kolor jest tak do 5 myc auta wiec uwazam ze niezle bo kosztowalo mnie jakies 10 zl a mam je ponad rok xD
VW Jest Bogiem, Predkosc nalogiem, Turbo zabawa a rozwaga podstawa...
-

rav7 - Badacz tematu
• Strona 1 z 1