Chodzi mi tylko o to czy imbusem można otworzyć szyber całkowicie...Moderator: Moderator
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Kamil ja o tym wiem, że jest otwieranie awaryjne, przecież wyżej napisałem, że otwieram imbusem
Chodzi mi tylko o to czy imbusem można otworzyć szyber całkowicie...
Chodzi mi tylko o to czy imbusem można otworzyć szyber całkowicie... GOLF 3 by głuszek
kliknij i napisz co o nim sądzisz...
-

gluszek - Members
klucz słuzy do awaryjnego otwierania i zamykania szybry ,wiec i otworzysz go i zamkniesz.gluszek napisał(a):Chodzi mi tylko o to czy imbusem można otworzyć szyber całkowicie...
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Tak swatu ale można go tylko uchylić, dalej się nie da bo próbowałem...
GOLF 3 by głuszek
-

gluszek - Members
-

swatu - VIP
no właśnie... Trzeba było tak od razu
Sprawdziłem go i silniczek działa, ale się tylko uchyla a jak chce zamknąć to zamyka się tylko prawa strona a lewa stoi w miejscu bo coś tam właśnie jest uszkodzone tylko nie wiem czy prowadnica czy linka czy jeszcze coś innego...
Sprawdziłem go i silniczek działa, ale się tylko uchyla a jak chce zamknąć to zamyka się tylko prawa strona a lewa stoi w miejscu bo coś tam właśnie jest uszkodzone tylko nie wiem czy prowadnica czy linka czy jeszcze coś innego... GOLF 3 by głuszek
-

gluszek - Members
prowadnica ,to samo jest u mnie tam jest na niej taki element co przesuwa sie i on sie zerwal bo jedna strona idzie normalnie a druga stoi w miejscu.Dopiro jak sie wezmie plaskim srubokretem i zacznie pchac ten element do szyber zacznie sie składac ale jednoczesnie trzeba krecic kluczem ampolowym i srubokretem pchac ta zapadke .Wtedy szyber sie zamknie.gluszek napisał(a):Sprawdziłem go i silniczek działa, ale się tylko uchyla a jak chce zamknąć to zamyka się tylko prawa strona a lewa stoi w miejscu bo coś tam właśnie jest uszkodzone tylko nie wiem czy prowadnica czy linka czy jeszcze coś innego...
-

swatu - VIP
swatu dokładnie tak jak mówisz... Żeby zamknąć trzeba popchnąć ten element po lewej stronie i się domknie... Można to jakoś naprawić?
GOLF 3 by głuszek
-

gluszek - Members
wiesz co ja to juz 2 razy naprawiałem (znajomy mi robił) ale i tak mi wysiadło ,wiec dałem sobie z tym spokój. Na vwgolf.pl jest porada jak to naprawic ,ale ja ci nie powiejak bo sam tego nie robiłem .
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=17245
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=57612
http://www.vwgolf.pl/?page_id=203
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=17245
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=57612
http://www.vwgolf.pl/?page_id=203
-

swatu - VIP
mozesz rowniez sprawdzic czy woda sie nazbierala kolo filtra kabinowego,ja mialem ten sam problem za kazdym razem jak deszcz padal miale pod nogami z jednej i zdrugiej strony jezioro w aucie ,okazalo sie ze woda nazbierala sie kolo fitra bainowego ,wjezdzajac w zakret woda przesiakala przez filtr i dostawala sie do wnetrza pojazdu
,okazalo sie ze odplywy byly pozatykane liscmi oraz ziemia z jednej i drugiej strony wybralem 3 pelne garscie ziemi 
,okazalo sie ze odplywy byly pozatykane liscmi oraz ziemia z jednej i drugiej strony wybralem 3 pelne garscie ziemi 
Vampir
-

Angelus102 - Berbeć
Dziś wyjąłem podstawę filtra żeby sprawdzić powód jeziorka w aucie i małe zdziwienie. Mam 3 otwory nie wiadomo do czego przez które woda spokojnie może się wlać w nawiew.
To firmowe "dziurki" ? dodam że to nie wyjedzone przez rdzę tylko ładne otworki.
Od niczego zakleiłem je silikonem ale zapytać o nie muszę bo mi spać nie dają

To firmowe "dziurki" ? dodam że to nie wyjedzone przez rdzę tylko ładne otworki.
Od niczego zakleiłem je silikonem ale zapytać o nie muszę bo mi spać nie dają

-

gaceq - Badacz tematu
no skoro nie szły tamtedy zadne przewody ,a jedynie slużyły do np.odprowadzania powietrza czy czegos w tymrodzaju to zaklejenie ich nie powinno skutkowac czyms złym.
A chociaz teraz jak zakleiłes je woda do srodka sie nie leje?
A chociaz teraz jak zakleiłes je woda do srodka sie nie leje?
-

swatu - VIP
No właśnie nie sprawdzałem wiadrem
Ale co mnie jeszcze boli to listwa zasłaniająca filtr nie jest szczelna przy szybie może to wina spinek, muszę ją zdjąć i przez całą długość nakleić jakąś cieniutką uszczelkę mam nadzieję że taką znajdę najlepiej z m/b
A drugie pytanko to jeśli ktos w was już to zdejmował czy pod blachą (grot prawej strzałki na foto) jest jakaś uszczelka czy szpara między połączeniem ? Po długości była jakaś taka naklejona ale po tylu latach nie wiele z tego zostało i nie wiem czy zostawić jak jest czy uszczelnić to czymś ? Choć to było coś cienkiego więc raczej wątpię że to uszczelka była
Ale co mnie jeszcze boli to listwa zasłaniająca filtr nie jest szczelna przy szybie może to wina spinek, muszę ją zdjąć i przez całą długość nakleić jakąś cieniutką uszczelkę mam nadzieję że taką znajdę najlepiej z m/b
A drugie pytanko to jeśli ktos w was już to zdejmował czy pod blachą (grot prawej strzałki na foto) jest jakaś uszczelka czy szpara między połączeniem ? Po długości była jakaś taka naklejona ale po tylu latach nie wiele z tego zostało i nie wiem czy zostawić jak jest czy uszczelnić to czymś ? Choć to było coś cienkiego więc raczej wątpię że to uszczelka była

-

gaceq - Badacz tematu