Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
też miałem taki problem
Witam, ja miałem tak samo zawsze mokro z lewej strony, pod kołem również, zaciekało tak samo pod tylna kanapę. Powodem tej powodzi w aucie była uszczelka tylnej klapy dokladnie lewy górny róg, poszedłem trybem oszczędnym i kupiłem w tesco uszczelkę taką do okien-drzwi i nakleiłem na starą uszczelkę. Jak narazie mija już 2-gi rok i nadal sucho:D Zabieg kosztował ok 6zł. Polecam jeśli nie chce się kupować org. uszczelki.
- johnypepelos
- Czytacz
- Rocznik: 1996
- Silnik: AHU
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Chyba znalazłem winowajce - wkładka zamka nie ma tej blaszki domykającej, która chroni zamek przed syfem i wodą - to znaczy jest, ale już nie odskakuje, ponad to mam wrażenie, że leci lampkami i śrubami od listwy tej nad tablicą.
Wkładkę wymieniam na nową bo i tak była pokiereszowana i można było ją otworzyć praktycznie każdym kluczykiem, a resztę uszczelnię i zobaczymy co będzie się dziać
Lampami nie cieknie bo bym to zauważył, a uszczelka bagażnika też jest ok. jedyna opcja to wszystkie "dziury" w tej przeklętej klapie.
Ogólnie "brawa" dla VW! Nie rozumiem jak można było tak mocno nie dopracować klapy
Wkładkę wymieniam na nową bo i tak była pokiereszowana i można było ją otworzyć praktycznie każdym kluczykiem, a resztę uszczelnię i zobaczymy co będzie się dziać
Lampami nie cieknie bo bym to zauważył, a uszczelka bagażnika też jest ok. jedyna opcja to wszystkie "dziury" w tej przeklętej klapie.
Ogólnie "brawa" dla VW! Nie rozumiem jak można było tak mocno nie dopracować klapy

-

revor - Badacz tematu
revor, spójrz na to inaczej, klapa zaczęła ciec dopiero w prawie 20 letnim samochodzie. Gdzie ciągle pracuje ma dołkach, jest otwierana i zamykana, kłapie się nią itd. Źle?
Ja lampy zakleiłem i od nich sucho, ze 3 kropelki znalazłem za boczkiem na wewnętrznej stronie błotnika i słupka. I teraz pytanie, czy po prostu się skropliło i wcześniej tego nie zauważyłem, i po wysuszeniu farelką zniknie zupełnie, czy gdzieś odpływ od szybra się przedziurawił
Ja lampy zakleiłem i od nich sucho, ze 3 kropelki znalazłem za boczkiem na wewnętrznej stronie błotnika i słupka. I teraz pytanie, czy po prostu się skropliło i wcześniej tego nie zauważyłem, i po wysuszeniu farelką zniknie zupełnie, czy gdzieś odpływ od szybra się przedziurawił

-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
No mój to ma 21 lat rocznikowo, w moim wieku jest
Golfik daje radę, ale no klapa to bolączka tego modelu i to jest przytłaczające, zwłaszcza, ze jestem perfekcjonistą i chce zrobić wszystko na stan bardzo dobry w miarę możliwości
Żeby mieć szczelny samochód to została mi właśnie ta nieszczęsna klapa
Golfik daje radę, ale no klapa to bolączka tego modelu i to jest przytłaczające, zwłaszcza, ze jestem perfekcjonistą i chce zrobić wszystko na stan bardzo dobry w miarę możliwości
Żeby mieć szczelny samochód to została mi właśnie ta nieszczęsna klapa

-

revor - Badacz tematu
revor napisał(a):kostek678 napisał(a):Kolego mam ten sam problem są 2 możliwości
-Jeżeli posiadasz antenę na dachu to tamtędy może przeciekać...
-Przednia szyba uszczelka na samej górze a zwłaszcza róg lewy górny zobacz czy nie masz mokrej podsufitki tam...
Kolego, a zauważyłeś, że chodzi o wodę w BAGAŻNIKU ?![]()
Czytamy ze zrozumieniem!
Czytałem ..
1. gdzie z mordą .. prawda jest taka że tamtędy idze do bagażnika słupkiem .... albo przez antene lub z przodu ... u mnie okazało sie ze to przez antene
"...oprócz szaleństwa i głupoty można dodać ciekawość i chęć przesunięcia granicy, cechy bez, których dalej siedzieli byśmy w jaskiniach i ganiali za ogniem:).."
- kostek678
- Czytacz