Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
woda w bagazniku pomoc przy rozkrecaniu
witam jak dowiedziec sie skad leci woda do bagaznika musze zdjac ta czarna plastikowa czesc przy bagazniku ktora przymocowana jest jakimis okraglymi plastkami tylko jak je zdjac wie ktos moze reszta powinna byc prosta
- lukas261
- Czytacz
woda to Ci napoewno leci przy lampach ja tez tak mialem i wylepilem lampe w kolo silikonem i git jest i juz nie jeden na forum o tym pisal ze to leci przy lampach
zapraszam do obejrzenia mojego GTI http://www.golf3.pl/topics2/moj-golf-gt ... t14130.htm
-

rogal133 - Badacz tematu
lukas261 napisał(a):musze zdjac ta czarna plastikowa czesc przy bagazniku
tego nie musisz ściągać bo jak by tam była nieszczelność to woda zostawała by w samej klapie. (kumpel tak ma i gdy popada trochę a potem otwiera bagol to ma prysznic na łeb) zaglądnij tak jak mówił kolega rogal133, w okolice lamp.
-

Stefański - Czytacz
a czy mozliwe jest ze woda leci przez lampy z tylu pozniej moze jakos przez bagaznik i zbierac sie za fotelem kierowcy??
ja dzisiaj zauwazylem ze w bagazniku mam mokro i za fotelem kierowcy jezioro, auto stoi pod domem juz 3 dzien
ja dzisiaj zauwazylem ze w bagazniku mam mokro i za fotelem kierowcy jezioro, auto stoi pod domem juz 3 dzien
-

strzeliniasty - Members
za fotelem kierowcy?? to raczej nie z lampy no bo gdzie z lampy az na podloge by dolecialo moze Ci uszcelko z drzwi leci
zapraszam do obejrzenia mojego GTI http://www.golf3.pl/topics2/moj-golf-gt ... t14130.htm
-

rogal133 - Badacz tematu
strzeliniasty, sprawdz uszczelki drzwi kierowcy, taka harmonijke na kable czy są szczelne i przednią szybe czy klej trzyma się jeszcze jesli masz oryginalna, bo ja własnie miałem jezioro tam gdzie kierowca siedzi i woda leciała przez szybe tzn przez klej do którego jest przyklejona szyba.
- DrSzpila
- Members
strzeliniasty, mi sie zdaje ze albo masz jeden mega przeciek przez lampe albo dwa mniejsze... sprawdz kanaly od odprowdzania wody przy szyberdachu o ile go masz jak sie zapchaja to woda leci wlasnie pod nogi kierowcy jakims cudem(sam mialem ten problem) no i odkrec lampy zobacz jak wygladaja uszczelki i najlepiej nasmaruj silikonem 

-

Imper - Members
-

strzeliniasty - Members
jak masz szyberdach otwarty to te otwory znajduja sie przy woerzcholkach z przodu i leca przez przednie slupki w dol (jak otworzysz drzwi to tam masz takie wypustki gumowe wystajace cyndzelki i tamtedy walsnie ta woda splywa
-

Imper - Members
ale szyberdachu nie otworze bo prowadnica jest trzasnieta wiec jedyne wyjscie do sprawdzenie kanalikow. mi ktos mowil zebym zdjal plastiki te gdzie sa pasy bezpieczenstwa bo moze tamtedy leciec
-

strzeliniasty - Members
HA juz wiem sklad dostaje mi sie woda
wczorajz ciekawosci rozebralem cale podszybie i tam taka uszczelka nie 3mala wiec ja oczyscilem naskamowalem preparater do uszczelek silikon i zlozylem zobacyzmy co to da
nadmienie ze woda tez byla pod dywanikiem kierowcy
wczorajz ciekawosci rozebralem cale podszybie i tam taka uszczelka nie 3mala wiec ja oczyscilem naskamowalem preparater do uszczelek silikon i zlozylem zobacyzmy co to da
nadmienie ze woda tez byla pod dywanikiem kierowcy
-

strzeliniasty - Members